Skalary

Nie wiesz jakie rybki wpuścić np. do 50l akwarium? W tym dziale możesz uzyskać porady jaka obsada była by najlepsza.

Moderator: ModTeam

pat2890
Forumowicz
Pojemność akwarium: 0
Imię: Patryk

Skalary

Post autor: pat2890 » 2007-11-02, 21:02

Witam wszystkich !! ;)
W najbliższym czasie zamierzam powiększyć swój baniaczek;) na ok 150l w związku z tym mam pytanko dotyczące obsady. Czy w nowym akwa mogę poza Ramirezkami 1+2, 15 neonami innesa, 4 kiryskami Panda trzymać 3skalry?
Mam problem ponieważ spotkałem się z wersją że skalary + neony = kiepski pomysł i odwrotnie. Więc jak to jest?? CZy skalary bedą zjadać lub atakować neony??
Moje neonki mają ok 2,5-3 (cm)
Proszę wyrażcie swoją opinię na ten temat;) i pomożcie mi zdecydować czy warto kupić skalary;)
Akwa 112:] :
1+2 Apistogramma Macmasteri
10 Neonów Innesa
5 Kiryski (2x Panda + 3xPstry)
3 Otoski

Awatar użytkownika
Sil
Stały bywalec
Pojemność akwarium: 0
Imię: Krzysztof

Re: Skalary

Post autor: Sil » 2007-11-02, 21:26

Patryk please... poszukaj chociaż chwilkę na forum. Dopiero co było o trzymaniu skalarów w akwariach o wysokości poniżej 50cm, w ilości typu 3 sztuki...
Dokup A. ramirezi do układu parkowego [znaczy samca] - samotna samiczka będzie strasznie gnębiona po dobraniu się pary. Możesz dodać również haremik 1+2 innych spokojnych pielęgniczek - A. borelli czy A. trifasciata.
Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
Morter
Rekin forum
Pojemność akwarium: 80
Imię: Piotr
Kontakt:

Re: Skalary

Post autor: Morter » 2007-11-02, 21:31

z racji, że pytanie dotyczy skalarów w małej ilości w niewielkim jak na nie zbiorniku, a przed chwilą zamknąłem wzorcowy temat to i ten zamknę, bo po co spamować na forum. Chcesz się dowiedzieć o pielęgniczkach więcej - PW do Sil, lub osobny temat... Skalary - wyczerpane...
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...

strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl

Zablokowany