Pokarm w postaci tabletek!!
Moderator: ModTeam
- igi_lukasz
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
Pokarm w postaci tabletek!!
Ostatnio koleś w sklepie zaprosonował mi pokarm dla glonojadów i kirysków w postaci tabletek.
Te tabletki wrzucać w całości czy je kruszyć??
Jak kiryski nie będą nim zainteresowane to czy go wyjąć??
Te tabletki wrzucać w całości czy je kruszyć??
Jak kiryski nie będą nim zainteresowane to czy go wyjąć??
-
- Zainteresowany
- Kontakt:
Re: Pokarm w postaci tabletek!!
Oczywiście że będą zainteresowane. Wielkość wrzucanych do akwarium porcji dostosuj do obsady, jeśli masz niewiele kiryskow to mozesz dawać połowę tabletki a jeśli masz dużą obsadę to tabletki wrzucone w całości na pewno nie zaszkodzą. Interesują się nimi także inne rybki. Np. u mnie tabletkę podskubują też platki i prętniki. ;-) Ja daję moim rybom całą tabletkę tak co 2-3 dni.
-
- Zainteresowany
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o pokarm w tabletkach, to szczeze polecam pokarm hikary bo jest nawet lepszy niz tetra.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- darek
- Stały bywalec
- Kontakt:
jedne tabletki rozpuszczaja sie dosc szybko, inne natomiast pozostaja dluzej twarde. Jedne i drugie maja swoje zalety. Te rozpuszczalne spozywane sa nie tylko przez sumiki i glonojady ale takze przez wszystkie inne ryby, drobny pylek takze przez te najmniejsze,. Te trwalsze tabletki sa powoli skubane i dluzej wytrzymuja w razie ewentualnego przekarmienia. Ja podaje tabletki codziennie razem z pokarmem granulowanym
otwarty na porady innych, chetnie podziele sie wlasnym doswiadczeniem
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Ja polecam z Sera ,, Welsh tabs" czy jakoś tak. Bardzo lubią je i glonojady i kiryski :mrgreen:
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 112
ja też daje co kilka dni tabletki vitabin -tropical podskubują je wszystkie ryby ale nie można dawać za dużo bo jak są niezjadane to woda mętnieje
kaskaz
-
- Stały bywalec
- Imię: Pawe³
Ja daje sera vipachups najlepsze z przetestowanych rybki go lubią a nawet kraby, raki, krewetki. :mrgreen:
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 54
ja mam vitabin tropicala i tabletke tetry tetry bardziej smakują. jedzą je gupiki kiryski i
neony
neony
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 112
ja też daje pokarm w tabletkach ale TROPIKAL -witabin roślinny który rozłamuje na 4 części bo ryby zbyt mocno się o nie biją a glonojady kładą się na tabletce i nie chcą oddac innej rybie , ten pokarm zjadają wszystkie ryby i doś szybko się rozpuszcza
-drugie tabletki które stosuje to Tropikala wafers dla glonojadów są bardza twarde z wolno się rozpuszczają ale jedzą je wszystkie ryby
-drugie tabletki które stosuje to Tropikala wafers dla glonojadów są bardza twarde z wolno się rozpuszczają ale jedzą je wszystkie ryby
kaskaz
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 12
Ja dla moim dwoch kiryskow i kreweci daje pokarm Tetra Wafer Mix rzucam jak po jednej czasami po dwie (jak krewetki widze ze szukaja zarcia), ale czesciej po jednej i zwykle platki daje dla szczupienczyka i co opadnie to se wezmie kirysek bo krewetka do karmnika wlazi czasami xD a i staram sie karmic je 3-4 razy dziennie, kiryski rosna jak na drozdzach krewecie tez i zaden pokarm nie zalega w akwa wszystko est jedzone wiec uwazam ze jest dobrze
ps kupilem nowy filtr do akwa bo wczesniej mialem osobno napowiatrzacz i filtr.... Aqua Szut mini
teraz sis moze spac normalnie xD
ps kupilem nowy filtr do akwa bo wczesniej mialem osobno napowiatrzacz i filtr.... Aqua Szut mini

- Adrian15
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Adrian
- Kontakt:
Rzucałem tabletki dla glonojadów i bardzo im smakowały ponieważ nic nie zostawało.
./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics23/9005.htm Pomóż jednym kliknięciem...
- KrZyWy
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Kuba
- Kontakt:
A ja proponuję nową serie pokarmów Tropikal, Mini Wafers są 3 rodzaje 

Używam TYLKO Pokarmów Firmy