Jakie mi polecicie rośliny, które mógłbym zasadzić w akwarium z pielęgnicami Kakadu?

Oczywiście będą tam też inne rybki: otoski, neonki lub drobnoustki i kiryski

Pozdrawiam

Moderator: ModTeam
ale jezeli nierobisz biotopu to pielegniczki przyjmą kazdą rosline ;-) dobrze zyje im się gdy np. przy wyjsciu z jaskini bedzie mech jawejski ktory zawsze troche uchroni ikrę ;-) Ostatnio kupłem sobię rosline "Cabomba" jak widze to bardzo im sie podoba (mogą sobie w niej siedziec i ukrywac :-DSil pisze:Z biotopowym akwarium z pielęgniczkami można posadzić wszystko, co rośnie w SA...
Tylko jaki sens miałoby w takim przypadku pytanie Adriana :roll: ? Skoro pyta to zapewne chodziło mu o rośliny biotopowe...OneBlood pisze:jezeli nierobisz biotopu to pielegniczki przyjmą kazdą rosline
Jaskini... mam nadzieję, że nie mówisz o jakiś skałach :-? Mech jest wskazany nie tyle z powodu uchronienia ikry [miałeś na myśli zapewne narybek ;-) ], co z uwagi na to, że może stanowić źródło pierwszego pokarmu dla młodych pielęgniczek.OneBlood pisze:dobrze zyje im się gdy np. przy wyjsciu z jaskini bedzie mech jawejski ktory zawsze troche uchroni ikrę
Nie, nimowie o skałach ale zawsze moze byc jakos ciekawie ulozony korzen gdzie pielęgniczki mogły by sie schwac (czytalem ze bardzo lubią miec "jaskinie" ) ;-)Sil pisze:Jaskini... mam nadzieję, że nie mówisz o jakiś skałach