Witam, jakiś miesiąc temu założyłam akwarium. Użyłam tego, którego już miałam w domu czyli jedynie 25l. No i mam problem z obsadą. Wpuściłam początkowo 7 neonów innesa. Chciałam coś do nich dodać, no i niestety w tym momencie zaufałam sprzedawcy z podobno najlepszego sklepu zoologicznego w Gdańsku...
Pan doradził mi, że mogę dodać jeszcze 2 kiryski spiżowe + 2 glonojady (proszę o pomoc w zidentyfikowaniu, załączam zdjęcie, choć wiem, że jest kiepskiej jakości - sprzedawca zapewniał, że ta ryba może być trzymana w tak małym akwarium, ale zaczynam mieć wątpliwości...)
No i po fakcie przeczytałam też na forum, że kiryski powinny być trzymane w większej grupie... I teraz nie wiem co powinnam zrobić, wolałabym nie musieć oddawać tych kirysków, no ale raczej już nie powinnam też dodawać im towarzystwa? Proszę o pomoc, bo nie chcę męczyć ryb :-(.
25l - co zmienić?
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Maria
25l - co zmienić?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Alexa_Vega
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Alexa
- Nazwisko: Vega
Re: 25l - co zmienić?
Urok "naszych" kochanych sprzedawców.aisne pisze: Pan doradził mi, że mogę dodać jeszcze 2 kiryski spiżowe + 2 glonojady.
Uwielbiam to zdanie: Takie akwaria nie nadają się do hodowania ryb. :-P Radziłbym zostawić neony, resztę zdecydowanie oddać.aisne pisze: I teraz nie wiem co powinnam zrobić, wolałabym nie musieć oddawać tych kirysków, no ale raczej już nie powinnam też dodawać im towarzystwa? Proszę o pomoc, bo nie chcę męczyć ryb.
- matmax426
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 82
- Imię: mat
- Nazwisko: mam :)
- Kontakt:
Re: 25l - co zmienić?
jako posiadacz podobnego słoika doradze ci:
zmień akwarium na większe!!
przynajmniej 80l
nie ma sensu sie z nim meczyć
tyle w tym temacie