rosliny poza akwarium ?
Moderator: ModTeam
- OneBlood
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 20
- Imię: Roman
- Nazwisko: Sochacki
rosliny poza akwarium ?
Mam teraz mały remont w pokoju, a do tego zmieniam obsade w akwarium, przesadzam rosliny itd. Wyciagnełem rosliny z akwarium ale niestety czekam az wyschnie mi struktora ktora dopiero co pokleiłem silikonem akwarystycznym. Czy rosliny maga noc spędzic (moze nawet 2 ) w misce czy lepiej bedzie je wlozyc do glownego zbiornika zeby plywały w normalnej temp. (woda w misce jest ogrzewana grzałka ;-) )?? Ale znowu w miesce niebedzie swiatłe :-/ :-/
- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
Re: rosliny poza akwarium ?
na na pewno nie polepszy to ich sytuacji... Dobrze by były, gdyby miały światło, ale sądze, że w dwie noce nie zginą całkowicie, choć z pewnością odbije się to na ich zdrowiu...
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
- OneBlood
- Stały bywalec
TO lepiej dac je do ogolnego zeby plywaly po powierzchni?
- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
chyba tak, zawsze to trochę światła... Ale skoro trzymasz je ogólnym to czemu nie możesz ich posadzić? (sory nie wczytywałem się dokładnie, jeśli już była odpowiedź)
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
- OneBlood
- Stały bywalec
Niemoge ich jeszcze wsadzic bo musze najpierw wlozyc do akwarium strukture i dopiero chce ją obsadzic ;-)OneBlood pisze: przesadzam rosliny itd. Wyciagnełem rosliny z akwarium ale niestety czekam az wyschnie mi struktora
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
To po co teraz wyjąłeś te roślinki teraz, skoro "to coś" jeszcze nie wyschło????OneBlood pisze:OneBlood napisał/a:
przesadzam rosliny itd. Wyciagnełem rosliny z akwarium ale niestety czekam az wyschnie mi struktora
Niemoge ich jeszcze wsadzic bo musze najpierw wlozyc do akwarium strukture i dopiero chce ją obsadzic ;-)
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Grzegorz
Mozesz spokojnie przelozyc rosliny na dwie noce. Tylko nie wkladaj ich do miski. Postaraj sie o cos wiekszego jak np. wiadro. Do wiadra wlej wody z akwarium. Nie wkladaj zadnej grzalki. Wiadro postaw w pokoju. Nieco nizsza temperatura wody w "przechowalni" zapewni ich lepsza kondycje. Jesli sa to tylko dwa dni, roslinom nic nie bedzie. Upewnij sie, ze wszystkie liscie i korzenie sa zanurzone.
- OneBlood
- Stały bywalec
Poniewarz gdy bylem jeszcze poczatkujacy to podlozylem kamienie pod dno zeby nadac efekt głebi :-/ Przez o rosliny niemogły w pełni rozwijac swoich korzeni :-( teraz poprostu wyciagnełem te łupki i zrobiłem z nich struktore :mrgreen:lolek pisze:To po co teraz wyjąłeś te roślinki teraz, skoro "to coś" jeszcze nie wyschło????
Akurat miska była większa niz wiadro :lol:Slanter pisze:Tylko nie wkladaj ich do miski
Wielkie dzięki Slanter, ;-) Dzisiaj bede spowrotem wsadzał rosliny :-)