W dniu 24 dostane akwa. ponad 100l ( jaszcze nie wiem jakie duże ) zależy ile kasy uzbieram łącznie z rodziną )
wiec nie chce akwa z neonkami (inessa, czerwonymi itp. )
Może skalary rzadko występują ale... :-/
Nie mam pomysłu :-| :-(
A ja chce mieć nie powtarzalne akwarium, ładne zadbane i roślinne
pomóżcie
Dziękuje
a i jeszcze jedno gdzie lepiej zamówić akwa u szklarza czy w sklepie?
Mało powtarzalna się obsada
Moderator: ModTeam
- kamilb
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Re: Mało powtarzalna się obsada
No jak roślinne, to zrób holendra.
Jak zadbane - to Ty o to musisz zadbać.
Niepowtarzalne? To także zależy od Ciebie - musisz zaufać sam sobie;)
Ja bym na Twoim miejscu kupił stadko neonków innesa albo razbor, do tego jakieś ładne roślinki, trawka itp. Filtr możesz wtedy zakryć nurzańcem śrubowym.
Do tego jakiś ładny korzeń obrośnięty mchem i może jakiś anubias (np.Anubias barteri var. nana) na nim?
Jak zadbane - to Ty o to musisz zadbać.
Niepowtarzalne? To także zależy od Ciebie - musisz zaufać sam sobie;)
Ja bym na Twoim miejscu kupił stadko neonków innesa albo razbor, do tego jakieś ładne roślinki, trawka itp. Filtr możesz wtedy zakryć nurzańcem śrubowym.
Do tego jakiś ładny korzeń obrośnięty mchem i może jakiś anubias (np.Anubias barteri var. nana) na nim?
- Alexa_Vega
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Alexa
- Nazwisko: Vega
Na skalary to potrzebujesz co najmniej 200 litrów przyjmując oczywiście, że będzie to standard 100X40X50.natimati pisze: Może skalary
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Co do zamawiania u szklarza akwarium na wymiar to nie dostaniesz do niego pokrywy i będziesz musiała zrobić ją sama. Tak więc polecam gotowego zestawu w sklepie.a i jeszcze jedno gdzie lepiej zamówić akwa u szklarza czy w sklepie?
Jeśli chcesz mieć skalary to potrzebujesz wysokie akwarium ( 50cm wzwyż )natimati pisze:wiec nie chce akwa z neonkami (inessa, czerwonymi itp. )
Może skalary rzadko występują ale... :-/
Nie mam pomysłu :-| :-(
Jeśli chcesz mieć dużo roślin to potrzebujesz DUŻO światła, wiadomo że jego ilość rośnie wraz z wielkością zbiornika. Dla akwarium holenderskiego wartość światła powinna wynosić ok 0.8w/1l a dla normalnego 0.5w/1lnatimati pisze:A ja chce mieć nie powtarzalne akwarium, ładne zadbane i roślinne
Zastanów się nad pielęgnicami np. ramireza, kakadu, agassiza. Są pięknie wybarwione.
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
- OneBlood
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 20
- Imię: Roman
- Nazwisko: Sochacki
Wiec tak , niewiem jak tobie podobaja się te rybki,ale wejdz sobie w temat :
Ryby -> Kakadu + .... ;-)
zobacz moją rozmowe z Sil'em
I moze z tego wyniesiesz cos ciekawego (Biotop SA )? Proponuje jakies apistogrammy ;-)
Ryby -> Kakadu + .... ;-)
zobacz moją rozmowe z Sil'em
I moze z tego wyniesiesz cos ciekawego (Biotop SA )? Proponuje jakies apistogrammy ;-)
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Patryk
A może Azja;) ?? np. Bojownik (1+3) i razbory klinowe;) ??
Obsadz gęsto trawami, 1duży korzeń + roślinność pływająca (ale nie za dużo- Bojowniki oddychają tlenem atmosferycznym jak ludzie)
Widziałem kiedyś takie akwa, robi wrażenie zwłaszcza gdy jest zarośnięte;D
Obsadz gęsto trawami, 1duży korzeń + roślinność pływająca (ale nie za dużo- Bojowniki oddychają tlenem atmosferycznym jak ludzie)
Widziałem kiedyś takie akwa, robi wrażenie zwłaszcza gdy jest zarośnięte;D
Akwa 112:] :
1+2 Apistogramma Macmasteri
10 Neonów Innesa
5 Kiryski (2x Panda + 3xPstry)
3 Otoski
1+2 Apistogramma Macmasteri
10 Neonów Innesa
5 Kiryski (2x Panda + 3xPstry)
3 Otoski
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Albo naprawdę mało typowe akwarium - poskoczki mułowe albo ślepce jaskiniowe Astyanax jordani syn. Anoptichthys jordani. To wbrew pozorom bardzo widowiskowe ryby.
... założyłem akwarium z poskoczkiem u siebie w firmie. Brzydal stał sie od razu ulubieńcem :-)
... założyłem akwarium z poskoczkiem u siebie w firmie. Brzydal stał sie od razu ulubieńcem :-)
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back