Jaki filtr kubełkowy jest najlepszy?
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Darek
Re: Jaki filtr kubełkowy jest najlepszy?
mam nadzieje że jeśli cos się w nim zepsuje to rynek części się poprawi. tyle mi zostało bo filtr już zasuwa .
jednej rzeczy pewien nie jestem. Na samym dole sa umieszczone czarne kulki,biobale zdaje się. tyle że one są w takim woreczku z siateczki. nie wiem czy tak mają byc ,czy trzeba je wysypac,a w instrukcji nic o tym nie piszą.
jednej rzeczy pewien nie jestem. Na samym dole sa umieszczone czarne kulki,biobale zdaje się. tyle że one są w takim woreczku z siateczki. nie wiem czy tak mają byc ,czy trzeba je wysypac,a w instrukcji nic o tym nie piszą.
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Grzegorz
no więc jeśli to siateczka (plastikowa, czy bawełniania?) to można zaryzykować i je tam zostawić. Teoretycznie ułatwi to płukanie wkładu. Z drugiej strony bio wkładów w zasadzie nie powinno się wogóle płukać i siateczka jest całkowicie zbyteczna.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Marek
- Kontakt:
Moim zdanie JBL
- danielek001
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: Daniel
- Nazwisko: Majewski
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
danielek001, tylko popatrz na cene...
Z opinii wyszukanych z różnych for to ten filtr faktycznie jest bez awaryjny.,.no ale mało kogo stać na to cacko.

-
- Zakręcony forumowicz
przereklamowany. Jestem przekonany,że znajdziesz na forach opinię wielu użytkowników potwierdzających wieloletnią bezawaryjność filtrów plastokowych (znacznie tańszych).
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Jak więksość produktów ADA.przereklamowany.
np. filtry eheim. No czasem też chwalą JBL.croc pisze:Jestem przekonany,że znajdziesz na forach opinię wielu użytkowników potwierdzających wieloletnią bezawaryjność filtrów plastokowych (znacznie tańszych).
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
i niech mi ktoś powie co takiego jest w baczce wykonanej z kwasówki i kawałka pompy?
Przecież takie coś robi się w domu za połowę ceny -.-
Przecież takie coś robi się w domu za połowę ceny -.-
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
-
- Zakręcony forumowicz
Technologia filtracji wody jest na pewno bardzo dobrze rozpoznanym problemem przez wszystkich wytwórców fitrów. Prędkość przepływu (wydatek) vs powierzchnia filtracyjna oraz rodzaj mediów stanowią tu o wszystkim. Jakość wykonania, oraz materiały użyte decydują o trwałości, bezawaryjności i estetyce. Niestety maja też niebagatelny wpływ na cenę.
Osobiście nie widze sensu używania kwasówki do budowy filtra. To między innymi powoduje, że wyrób ten kosztuje ponad 4k. Oczywiście jak ktoś buduje ekspozycyje akwarium (referencyjne) stosując linię produktów ADA, to wypadałoby zachować czystość tej linii.
Osobiście nie widze sensu używania kwasówki do budowy filtra. To między innymi powoduje, że wyrób ten kosztuje ponad 4k. Oczywiście jak ktoś buduje ekspozycyje akwarium (referencyjne) stosując linię produktów ADA, to wypadałoby zachować czystość tej linii.