Bocje proszę o pomoc, bo opinie są rózne!!
Moderator: ModTeam
- MamFajnyNick
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Micha³
Bocje proszę o pomoc, bo opinie są rózne!!
Dostałem dzis jedną taką rybke jak Bocja lehohata. Osoba trzymała je z Gupikami i prosze o pomoc jak z tymi rybkami jest tak naprawde. Jedni mówią, że agresywna terytorialna drudzy, że spokojna i co ja mam myślec
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Bocje proszę o pomoc, bo opinie są rózne!!
Bocja Lochahata. Tak sie ta rybka nazywa. Mam je, są bardzo wesołe i nie widziałem u nich agresji w stosunku do innych ryb. Jedna to za mało - musisz mieć ich co najmniej 4-5 - to bardzo stadne ryby. Inaczej możesz wziąć za agresję po prostu chęć "zapędzenia" do zabawy innych ryb :-)
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- MamFajnyNick
- Forumowicz
Dobra mam pytanie jeszcze jedno typu powiedz mi jakie bocje wtedy są bebe tzn. takie co sa terytorialne i agresywne to raz a dwa czy moge mieszac kiryski np 1 panda 2 czarny itd.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Bocje chyba żadne - nie znam specjalnie agresywnych. Kiryski można mieszać, to w zasadzie jeden gatunek, tylko w różnych ubarwieniach. Ale też musi ich być stadko z 5-6 sztuk.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- MamFajnyNick
- Forumowicz
mam właśnie cztery kiryski i chce zamieszac a po za nawiasem tematu wpuszczenia za szybko narazie jest wszystko okej