No więc tak jak w temacie planuje zalozyć akwa o pojemności 30 L w którym niegdyś były molly które pluskaja sie w 112 L...
Oczyw. Mam do niego filtr ale grzałki brak w 112 L ale myślę ze do tego małego 50w by starczyła ?
Ale co w nim hodować? Myslałem o krewetkach ale myślę ze to mulaste ryby i w jakich cenach sa i co potrzebują ?
Prosze o porade...
30-stka i kurz
Moderator: ModTeam
- dawidos145
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: DawiD
- Kontakt:
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: 30-stka i kurz
Krewetki to skorupiaki a nie ryby! :lol: :lol:dawidos145 pisze:Myslałem o krewetkach ale myślę ze to mulaste ryby i w jakich cenach sa i co potrzebują ?
- Eliza25
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Urszula
- Kontakt:
Re: 30-stka i kurz
Jak już wiadomo, krewetki to nie ryby ;-) Jesli miałabym je do czegoś porównać, to wyglądają raczej jak malutkie raczki i są naprawdę zabawne. Ja mam 10 sztuk Red Cherry, które zakupilam za około 4 zł/szt.
Krewecie bardzo lubią zakamarki, dużo zieleni i "gładkie" podłoże, najlepiej piasek.
Moje na jakiś czas gdzieś znikłnęły, nawet zaczęłam szukać winowajcy wśród mojej obsady ryb, ale dowiedziałam się, że to normalne zachowanie po zrzuceniu pancerzyka.
Teraz Red Cherry chodzą już po całym akwarium i widać, że dobrze im tam :-)
Krewecie bardzo lubią zakamarki, dużo zieleni i "gładkie" podłoże, najlepiej piasek.
Moje na jakiś czas gdzieś znikłnęły, nawet zaczęłam szukać winowajcy wśród mojej obsady ryb, ale dowiedziałam się, że to normalne zachowanie po zrzuceniu pancerzyka.
Teraz Red Cherry chodzą już po całym akwarium i widać, że dobrze im tam :-)