Zastanawiam sie nad roslinami jakie wybrac do akwarium.Posiadam zbiornik 400L nie wiem ile kupic roslin znalazlem na allegro pare zestawow.Prosze o pomoc
1. http://www.allegro.pl/item290107152_faj ... lante.html
2. http://www.allegro.pl/item291358363_wie ... _gat_.html
Ile roslin jest mi potrzebne do tego akwarium..??
Prosze o podanie wrzelkich informacji co, jak, gdzie...???
Zestawy roslin
Moderator: ModTeam
- kasia2005
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kasia ;-)
- Kontakt:
Re: Zestawy roslin
przede wszystkim dokładnie opisz zbiornik , jakie oświetlenie , podłoże , obsada
poza tym lepiej może w drugą stronę :?: najpierw poszukaj , pooglądaj i zdecyduj jakie rośliny Ci sie podobają , dopiero później szukaj zestawów do kupienia czy pojedyńczych roślin
poza tym lepiej może w drugą stronę :?: najpierw poszukaj , pooglądaj i zdecyduj jakie rośliny Ci sie podobają , dopiero później szukaj zestawów do kupienia czy pojedyńczych roślin
Pierwsze przykazanie akwarysty: Nie będziesz nigdy wierzył sprzedawcy z zoologa
Drugie przykazanie: Sprzedawca w zoologu dopiero zaczyna mówić prawdę,
jak skuma, ze sie znasz!
pozdrawiam
Drugie przykazanie: Sprzedawca w zoologu dopiero zaczyna mówić prawdę,
jak skuma, ze sie znasz!
pozdrawiam
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Piotr
- Kontakt:
oraz czy masz instalacje co2kasia2005 pisze:przede wszystkim dokładnie opisz zbiornik , jakie oświetlenie , podłoże , obsada
na obsadzenie takiego 400l zbiornika trzeba dużo roślin ja osobiście bym zestawu nie kupił
za duży mix jak dla mnie
rośliny a przy okazji może znajdziesz jakiś pomysł na aranżacjekasia2005 pisze:pooglądaj i zdecyduj jakie rośliny Ci sie podobają
miłego dnia 

-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: Pawel
- Kontakt:
Chce miec akwarium porosniete wysokimi trawami,gestymi oprucz tego chce miec jeszcze mala trawke zeby imitowala trawnik na plarzy. Rosliny dla poczatkujacych akwarystow, troche roslin na 1 plan,troche wiecej na 2, najwiecej na 3 plan aby cala tapeta zarosla (nie chce miec takiego buszu:))
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Piotr
- Kontakt:
więc musisz raczej poszukać jakiś traw a nie zestawówRaperzu pisze:Chce miec akwarium porosniete wysokimi trawami,gestymi oprucz tego chce miec jeszcze mala trawke zeby imitowala trawnik na plarzy.
trawniki zwłaszcza niskie potrzebują dobrego podłoża światła nawozów
podaj jakie masz oświetlenie itd.
miłego dnia 

-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: Pawel
- Kontakt:
Wlasnie wrzystko zmieniam oswietlenie bo mialem oswietlenie ktore uzywa sie w halach.