Dziurki na listkach
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
Dziurki na listkach
Kupiłem niedawno nowe roslinki do akwarium gdyz zniemiałem całkowicie moja poprzednią aranżacje na nową. Fakt jest taki iz na nowych roślinkach a szczególnie na tych większych listkach robią się dziurki. A potem cały liśc jest taki i zostaje tylko łodyga. Nie wiem o co chodzi. Roslinki są od nowości nawożone nawozem Aqua Plant firmy Tropical. Swietlówke mam 15 W. Nie z byt mocna do 60l akwarium. Prosze o pomoc z góry wielkie dzięki.
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Bogdan
- Kontakt:
Re: Dziurki na listkach
Napisz coś więcej co to za roślina i jakie masz rybki, co do świetlówki to rzeczywiście za słaba.
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Piotr
- Kontakt:
nawet bym dodał bardzo słaba i to będzie głównym powodem opadania liścirobakbs pisze:co do świetlówki to rzeczywiście za słaba.
miłego dnia 

-
- Zainteresowany
Wszystkie moje rośliny pochodzą z rodziny Echinodorus. A jeśli chodzi o świetlówke to mam 15W i 60 litrowe akwarium. W sklepie sie pytałem kolesia bo też tak sądziłem że moze być swietlówka za słaba ale powiedział ze nie jest za słaba, a że są specialne dla roslin, ale ta co kupiłem jest wystarczająca, kupilem ją 2 lata temu więc nie pamiętam dokłdnie jakiej marki i co ona ma w sobie specialnego. Z góry dzięki za pomoc.
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Piotr
- Kontakt:
świetlówki o ile dobrze pamiętam powinno się wymieniać co rok bo tracą swoje właściwości
co do 15 wat na 60l to się będę upierał że za mało.jeżeli same żabienice to ja bym zrobił tak dołożył jeszcze 15 w światła , pod korzenie kulki gliniano-torfowe chyba że masz jakieś specjalistyczne podłoże
i dalej nawoził Aqua Plant
co do 15 wat na 60l to się będę upierał że za mało.jeżeli same żabienice to ja bym zrobił tak dołożył jeszcze 15 w światła , pod korzenie kulki gliniano-torfowe chyba że masz jakieś specjalistyczne podłoże
i dalej nawoził Aqua Plant
miłego dnia 

-
- Zainteresowany
Mam podłoze krzemowe czerwone. Dzięki za pomoc.
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
A Ja podepnę się do tematu. Oto niedobory potasu:

Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.