Witam nosze sie z zamiarem kupna filtra tetra ex 700 moje akwarium to 116litrów profilowane,nie bede podawal obsady tylko w skrocie chodzi mi o to co jaki czas mniej wiecej trzeba zmieniac tam te wklady w tym filtrze? i czy ten filter nie jest za duzy do mojego akwa?pisze o tym bo nie umialem znalezc w histori zeby ktos juz zadal to pytanie!Pozdrawiam!
[ Dodano: 2008-01-19, 05:35 ]
Aha i jeszcze jedno pytanko??grzecznosciowo sie pytam w imieniu kumpla czy wystarczy mu ex 700 na akwa o poj,240 litrow?dodam ze plywaja w nim pielegnice po 30cm 4szt???
TETRA EX 700!!!
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Adam
- Kontakt:
TETRA EX 700!!!
Byle do przodu i nie cofać sie przed niczym!!!
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Re: TETRA EX 700!!!
[ Dodano: 2008-01-19, 05:35 ]
Aha i jeszcze jedno pytanko??grzecznosciowo sie pytam w imieniu kumpla czy wystarczy mu ex 700 na akwa o poj,240 litrow?dodam ze plywaja w nim pielegnice po 30cm 4szt???
Będzie za mały, do akwarium tego litrarzu potrzeb będzie filtr Tetra tex EX 1200
Jeśli chodzi o twoje akwarium to ten filtr jest bardzo dobrym wyborem. Sam go mam od kilku miesięcy i jedno co mogę o nim powiedzieć to, to że jest znakomity. Czyszczenie filtra jest bardzo proste, ja jak na razie swój czyściłem raz, tydzień temu. A czyszczenie polega na wymianie wkładu mechanicznego (wata) i przepłukaniu reszty wkładów w wodzie z podmiany.
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Adam
- Kontakt:
dzieki za odpowiedz,a jesli wolno zapytac po jakim czasie go czysciles od momentu zamontowania filtra w Twoim akwarium?bo ja wtej chwili posiadam AquaEl 500 i troche mnie to denerwuje bo co tydzien jak podmieniam wode to tez czyczsze filtr i syfu jest wtedy w cholere!!!
Byle do przodu i nie cofać sie przed niczym!!!
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
ten filtr mam hmm... bodajże od listopada a czyściłem go tydzień temu. Także różnica jest ogromna. Trochę się namęczyłem z czyszczeniem rurek które idą od filtra do akwarium. Ale i tak zmiana filtra na EX700 była wyśmienitą decyzją.
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat