Filtr Kubełkowy do akwa 112l

Moderator: ModTeam

silent22
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 112
Imię: Toni

Filtr Kubełkowy do akwa 112l

Post autor: silent22 » 2007-12-10, 15:42

Witam

Chcę kupić filtr zewnętrzny żeby mieć więcej miejsca w akwa.
Trochę poczytałem i zdecydowałem się na któryś z poniższych:
1. JBL 250
2. Tetra 700
3. Fluval 205

Zależy mi żeby filtr był cichy, łatwo się go czyściło to znaczy odpinam węże i czyszczę, nie że muszę podkładać jakieś wiadra etc.
Z tego co czytałem w tetrze sypią sie zawory i rurki, oraz ciężko się ją czyści.
JBl nie wiem czy ma funkcję samoczynnego zalewania oraz odpowietrzania.
A Fluval nie wiem czy ma deszczownię.
Proszę o jakieś porady i odpowiedź jak z tym JBL i jego odpowietrzaniem oraz czy fluval ma deszczownię.
pzdr
silent22

Awatar użytkownika
kasia2005
Akwarysta
Pojemność akwarium: 0
Imię: Kasia ;-)
Kontakt:

Re: Filtr Kubełkowy do akwa 112l

Post autor: kasia2005 » 2007-12-10, 15:52

było mnóstwo tematów o filtrach w szczególności do takiej pojemności akwarium

watek blokuje radze poszukac
Pierwsze przykazanie akwarysty: Nie będziesz nigdy wierzył sprzedawcy z zoologa
Drugie przykazanie: Sprzedawca w zoologu dopiero zaczyna mówić prawdę,
jak skuma, ze sie znasz!
pozdrawiam

jonio29
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 300
Imię: Przemek
Nazwisko: Jonik

Post autor: jonio29 » 2008-01-29, 18:38

Tetre odradzam ze wzgledu na kompletny brak czesci do nich.U mnie gdy jakies 2 lata temu zepsul sie zaworek w pozycji zamknietej to przez rok czekalem az znajomy z gieldy co ma hurtownie mi go zalatwi i nic,a gwarancji nie mialem bo jedna posialem a ta co mialem musialem dac gosciowi co kupil odemnie druga tetre co mialem,ale pewnie i tak bylby problem z czesciami i naprawa bo przeciez znajomy chcial sciagnac bezposrednio od dystrybutora na sklep i nie bylo.Tetry ex to koszmarna filtracyjna pomylka produkowana zreszta w chinach.Nie zastanawialiscie sie skad takie niskie ceny,tak jak JBLa i Fluwala.Wszystko chiny,z tym ze do JBLs i Fluwala sa dostepne czesci w sklepach internetowych,do tetry nawet glupiej uszczelki nie kupisz,a zagladam czesto do kilkunastu sklepow internetowych.
Apropo czesci.Ostatnio jak chcialem po prawie 2 latach jakos uruchomic tetre z jednym zepsutym zaworem to znow strzelily mi nakretki przy zaworach.Wystawilem na allegro do spzredania glowice,pojemniki i sam kubel by choc tyle z tego miec.Co sie okazalo?ze juz troche ludzi pytalo czy nie mam do sprzedania zaworow,a nawet samej uszczelki z pod glowicy bo jednej dziewczynia pekla,nawet chciala pozyczyc ta uszczelke odplatnie.Tak sie ma sytuacja z kublami Tetry;zero dostepnych czesci i najczesciej wszystko sie psuje po okresie gwarancyjnym,a jak w trakcie to i tak problem istnieje.Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
maol
Moderator
Pojemność akwarium: 200
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski

Post autor: maol » 2008-01-29, 18:48

Nie będę komentował. Wątek zamykam.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.

Złote ciacha come back :)

Zablokowany