Mam jedno bardzo rozlegle pytanie panuje zakupic akwarium dosyc duze minimum 400 L a max 500 L cos w tych granicach i teraz moje pytanie od samego poczotku co mam robic mam zamiar czymac 4 pielegnice pawiookie jakie kamyczki itp itd termometr filtr roslinki korzenie kamyki nawozy doslownie wszystko od poczotku najbardziej ciekawi mnie sprawa odstawnia wody podobno nie mozna zostawic na odstanie wody w akwa to co mam zrobic???? KUPIC 400 wiaderek po liter czy kilkaset po 5 litrow sorki ale to troche nie mozliwe

:P i glupie nie ma jakiegos innego sposobu a i jeszcze jedno czy tzn. regulacja azotowa czy sa jakies przyzody do tego jak tak to jakie i jak sie je opsluguje sorki ze taki rozlegly te pytania ale czytam juz od okolo miesioca o akwarystyce i dalej pare pytan mam bo kilku zeczy nie rozumiem

:P i czy pielegnice pawiookie moga byc razem z krewetkami ??? i innymi zwiezotkami ???? a i jeszcze jak juz uzyskam odpowiedzi na pytanie z odstajoca woda to mam podobno czekac az akwarium przejdzie fale glonow i teraz ostanie pytanie jak wyczysci 400 l akwarium z glonow nie brudzac wody i po ilu tygodniach moge pielegnice wpusic do takiego akwa ????
Ps.sorki za pisownie nie mam polskich liter bo mieszkam w niemczech a po 2 troszke mi sie pozapominalo polskiego