Aquael Unifilter 1000 UV
Moderator: ModTeam
Aquael Unifilter 1000 UV
planuje takowy kupić akwarium ma 300 l czy taki filtr wystarzczy?.proszę o opinie tych którzy taki filtr mają.chciałbym wiedzeć jak się sprawuje w dłuższym okresie czasu
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
Re: Aquael Unifilter 1000 UV
znawcy tematu uv odradzaja kupno filtra z dioda podobno guzik czysci wode, tylko lampy odpowiednio naswietlaja.popatrz na filtry kanistrowe http://www.allegro.pl/search.php?string=unimax uwazam ze lepiej sie spisza w twoim akwarium.sam bede nabywal unimax 700 plus do akw 450l mam nadzieje ze sie spisze.pozdro
hard&heavy
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Aquael Unifilter 1000 UV jest odpowiedni do akwarium 300l:
Moc: 10,9 W, Wydajność: 1000 l/h, Akwarium: 250-350 l. No ale jeśli chcesz utrzymać wode w jak najlepszej jakości to najlepszym rozwiązaniem będzie filtr zewnętrzny. Ja prpopnuje filtry Aqualea. najlepszym rozwiązaniem będzie zakup filtra UNIMAX 500.Moc - 36W Max. przepustowość pompy - 2000 l/h Max. przepustowość filtra - 1200 l/h Pojemność akwarium - do 500 l. Większy nie jest potrzebny. jezeli chcesz filtr z innej firmy to dobrym wyborem jest też filtr Tetratec EX 1200 Przepływ wody 1200 l/h
Właściwy rozmiar zbiornika 200-500l.
Moc: 10,9 W, Wydajność: 1000 l/h, Akwarium: 250-350 l. No ale jeśli chcesz utrzymać wode w jak najlepszej jakości to najlepszym rozwiązaniem będzie filtr zewnętrzny. Ja prpopnuje filtry Aqualea. najlepszym rozwiązaniem będzie zakup filtra UNIMAX 500.Moc - 36W Max. przepustowość pompy - 2000 l/h Max. przepustowość filtra - 1200 l/h Pojemność akwarium - do 500 l. Większy nie jest potrzebny. jezeli chcesz filtr z innej firmy to dobrym wyborem jest też filtr Tetratec EX 1200 Przepływ wody 1200 l/h
Właściwy rozmiar zbiornika 200-500l.
te filtry cenią się w granicach 500-600 zl, niestety narazie tyle nie mam...pozatym nie jestem do końca przekonany do filtrów zew, może i są lepsze ale ile jest zabawy z rurami, agdyby pewnej pięknej nocy taka rura doprowadzająca wode do akw odpielą się od deszczownicy i wysuneła za obudowe...obudził bym sie w jezierze.mając filtr wew taka sytuacja nie ma prawa zaistnieć.ale widze że akwarystyka przeszła też pewną ewolucje i prawie każdy ceniący się akwarysta ma założony filtr zew.też tego spróbuje jak forsa dopisze.pozdro i dzieki za odp
- darek
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
jaki pesymista ... a pomyslales, ze akwarium tez moze peknac? i co wtedy?
jesli sie w ten sposob mysli to nie ma co zaczynac przagody z akwarystyka.
Od 30lat mam w moim domu zbiorniki, zdarzylo mi sie juz, ze spoiny zaczely przepuszczac wode , ale nigdy jeszcze nie przezylem tego , ze jakas rurka sie urwala lub cos w tym rodzaju.
Zgadzam sie z moimi poprzednikami, ze zewnetrzny filtr jest o niebo lepszy od wewnetrznego, a te diody to tylko zabawka.
Filtr Unimax jak pisali Seba i Piwosz jest bardzo dobrym produktem.
jesli sie w ten sposob mysli to nie ma co zaczynac przagody z akwarystyka.
Od 30lat mam w moim domu zbiorniki, zdarzylo mi sie juz, ze spoiny zaczely przepuszczac wode , ale nigdy jeszcze nie przezylem tego , ze jakas rurka sie urwala lub cos w tym rodzaju.
Zgadzam sie z moimi poprzednikami, ze zewnetrzny filtr jest o niebo lepszy od wewnetrznego, a te diody to tylko zabawka.
Filtr Unimax jak pisali Seba i Piwosz jest bardzo dobrym produktem.
otwarty na porady innych, chetnie podziele sie wlasnym doswiadczeniem
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Kuba
- Kontakt:
Posiadam aktualnie Uni Filter 1000 UV oraz zew. Fluval 305. Powiem tak, przedtem miałem 500 UV w 112l i było ekstra woda crystal, teraz dokupiłem wew. filtr bo zew. nie wystarczał. Ogólnie nie polecam filtrów Fluval. ZNacznie lepsze są Aquael czy Tetra :-)