rośliny w akwa
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: adam
rośliny w akwa
jak wsadzić rośline do akwa ??żeby niewypływała bo kupiłem je w takich koszyczkach jak je wsadzic bez koszyczków zeby bniewypływały??? :-?
-
- Przyjaciel forum
- Imię: Grzegorz
Re: rośliny w akwa
Jesli masz zwir (a domyslam sie, ze masz), ostroznie wyciagnij rosline z koszyczka, rownie ostroznie usun wate oblegajaca korzenie rosliny. Nastepnie wykonujesz w zwirze male zaglebienie w ktorym sadzisz rosline korzeniami w dol (tak jak w doniczce). Po umieszczeniu korzeni zasypujesz je zwirem. Jesli jest to zabienica, pamietaj, ze korona korzeni (skad biora poczatek nowe liscie) musi wystawac lekko ponad powierzchnie podloza. To zreszta odnosi sie do wszystkich rozet ale Zabienicy szczegolnie.
-
- Forumowicz
zrobiłem tak wczoraj wsadzilem zrobiłem dołek i zasypałem kamykami ponieważ mam kamyki.rośliny wypłyneły
- SuperCool
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Gabriel
- Kontakt:
no to można po poprzednich czynnościach przyłożyć... kamieniem... nie brutalnie ale ostrożnie ;) może po tym jak się ukorzenią bardziej ... to nie będą wypływały.
-
- Forumowicz
czyli teraz mam je trzymac w koszyku ?? aha a jak są w koszyczku to mam wyjać jakos z nich wate czy zostawic i czekac na korzenie większe :-? :-? ??
- natimati
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Natalia
- Kontakt:
powiedz precz koszyczkom :mrgreen: tak jak mówi Slanter- wykonaj to i przysyp trochę bardziej żwirem. i tak to powtarzaj bo jeśli źle wsadzisz to nici z rozrastania