Witam!
Moje akwa ma już prawie miesiąc... jak wystartowało ponownie... na razie mam kilka roślinek
we środę przyjdą ślimaczki (świderki... i ... inne xD - zapomniałem nazwy) ... teraz przyjdzie pora na zarybienie zbiorniczka.
Ile rybek kupić na początek jeśli akwa ma 54l. i planowane rybki to... otoski (może 4? lub 3...) i gupiki (właściwie z 10... ) zastanawiam się w jakich odstępach czasu kupować je... i od których zacząć... od gupików czy otosków?!
Pozdrawiam!
Gabriel
Zakładanie akwa... powolutku, pytanie o zarybianie baniaka..
Moderator: ModTeam
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: Zakładanie akwa... powolutku, pytanie o zarybianie baniaka..
Pewnie zostanę skrytykowany ale uważam że taka obsada jest akurat z tym że młode nie powinny tam zostawać przy 3 otoski i 10 gupikach to obsada zamknięta a rybki możesz wpuścić wszystkie jednocześnie lub w dowolnej kolejności.gupiki
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Grzegorz
Re: Zakładanie akwa... powolutku, pytanie o zarybianie baniaka..
zastanowiłbym się nad tymi otoskami. Trochę małe to akwarium.
A zarybiać to i tak bym sugerował stopniowo. Najpierw 5 danio, po tygodniu następne 5. Bakterie w filtrze muszą "się rozgrzać". Pełne zarybienie od początku może szybko doprowadzić do bomby azotowej.
A zarybiać to i tak bym sugerował stopniowo. Najpierw 5 danio, po tygodniu następne 5. Bakterie w filtrze muszą "się rozgrzać". Pełne zarybienie od początku może szybko doprowadzić do bomby azotowej.