Moje akwa/Aktualizacja
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 53
- Imię: jaco
- Kontakt:
Re: Moje akwa/Aktualizacja
Akwarium pienkne aż mi słów brakuje że by je opisać a jedno pytanie z jakiej roślinki zrobiłeś ten niziutki trawnik na sirotku akwarium
./redir/http://s19.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53056 prosze klikajcie
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Widzę że stawiasz na duży przepływ.....Slanter pisze:Filtracja kanistrowy filtr "Rena" XP4 1800 litrow/h
Jaką pojemność ma ten kolos?? (patrzyłem po różnych stronach ale doczytać sie nie mogłem)
- jeden
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 450
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Piękne akwarium!! Naprawde KOZAK ;-)
- picia1992
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
No akwarium jest naprawde imponujące. Zastanawiam się tyko ile ono kosztowało :-P
Remember the name
- macio
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 72
- Imię: Maciek
- Kontakt:
Noto teraz do środka piranie roślinożerną albo brzanke rekinią i będzie ekstra bajzer :lol: żart moja ocena 100000000000000000000000000000000000...(nieskończoność) / 0,00000000000000000000000000000000000000000000000001
Teraz kostka 

-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: Bogus³aw
- Kontakt:
nie no Slanter -- już wiem co mi się bedzie śniło przez najbliższe dwa tygodnie , akwarium bomba
./redir/http://www.e-akwarystyka.pl/topics ... .htm#92598 --- moje akwarium
./redir/http://aqwanarium.eakwarystyka.eu --- moja strona
Akwarysta trzeba się urodzić , akwarium kupić może każdy
./redir/http://aqwanarium.eakwarystyka.eu --- moja strona
Akwarysta trzeba się urodzić , akwarium kupić może każdy
- maciekdziuba
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Maciek
- Kontakt:
Nie no nastepny ktoremu trzeba nakopac :evil: Powtarzam to samo co u Daltara ... Robicie za ladne akwaria i moja pasja legnie w gruzach jezeli dalej bedziecie mnie trak dolowac ... Nigdy przeciez moje akwarium nie wygladalo i nie bedzie wygladalo tak jak to .... xD Nie no suuuper .... widze ze chyba masz jakies pokrewienstwo z Takashi Amano xD :mrgreen:
Pozdro :-D
Maciek
Maciek
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: B³a¿ej
- Nazwisko: Szczepaniak
- Kontakt:
A ja wam powiem jak ON to robi bo chyba już wykombinowałem powód tworzenia takich zbiorników. ;-) ;-)
Formalna definicja Slatero'troidu jest następująca. Slantero'troidem nazywamy zbiornik (X, cl), gdzie X jest zbiornikiem skończonym, zaś cl funkcją odwzorowującą zbiór wszystkich roślin w zbiorniku X w siebie. Przy tym funkcja cl, którą nazywa się operatorem roślinnym, musi spełniać następujące warunki:
A zawiera się w cl(A)
cl(cl(A))=cl(A)
jeśli A zawiera się w B, to cl(A) zawiera się w cl(B)
jeśli b należy do cl(Aa), lecz nie należy do cl(A), to a należy do cl(Ab) (jest to tak zwany aksjomat wymiany Slanter'a)
dla dowolnych roślin A, B zbiornika X oraz dowolnych zbiorników a, b zbioru roślin X (przez Aa rozumiemy sumę zbiorów A i {a}).
Wszystko jest przecież BANALNIE PROOOOSTE !!!!!! MY barany.
Więc dlaczego do cholery nie mamy takich zbiorników
A tak na serio Slanter nic nie powiem chyba wszyscy już to wcześniej napisali - Gratulacje :->
Formalna definicja Slatero'troidu jest następująca. Slantero'troidem nazywamy zbiornik (X, cl), gdzie X jest zbiornikiem skończonym, zaś cl funkcją odwzorowującą zbiór wszystkich roślin w zbiorniku X w siebie. Przy tym funkcja cl, którą nazywa się operatorem roślinnym, musi spełniać następujące warunki:
A zawiera się w cl(A)
cl(cl(A))=cl(A)
jeśli b należy do cl(Aa), lecz nie należy do cl(A), to a należy do cl(Ab) (jest to tak zwany aksjomat wymiany Slanter'a)
dla dowolnych roślin A, B zbiornika X oraz dowolnych zbiorników a, b zbioru roślin X (przez Aa rozumiemy sumę zbiorów A i {a}).
Wszystko jest przecież BANALNIE PROOOOSTE !!!!!! MY barany.
Więc dlaczego do cholery nie mamy takich zbiorników
A tak na serio Slanter nic nie powiem chyba wszyscy już to wcześniej napisali - Gratulacje :->
160L-Ogólne 26st/C,PH 7,0 (zewn. 1000l/h+podżwirowy 700 l/h, CO2,0,7 Watt/l)[2prętnik karłowaty,2bocja,3piskorek,20inessa,5kosiarka, 2 mikro zbrojniki]/160L-26st/C PH 7,5 Malawi (aquael 700l/h,0,4 Watt/l)7travavase,5red-red,5mphanga
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Grzegorz
croc pisze:Slanter, z ust mi to wyjąłeś
Chcieliśmy być uprzejmi, bo się tak mocno napracowałeś, ale skoro tego chcesz, no to:
rośliny za zielone. Ale niektóre za czerwone. Popracuj nad równowaga kolorystyczna, żeby wszystkie były jednakowe.
Woda za czarna. W zasadzie podejrzewam, że wogóle jej nie ma. Dodaj trochę blue barwnika, żeby to prawdziwą wodę przypominało.
Masz rację z tymi kształtami. Szlifierka, pilnik i popracuj trochę. Takie prostopadłościenne akwarium to każdy mieć może. My tu czekamy na inne formy i kształty.
Ta wolna przestrzeń do zagospodarowania aż się prosi o cos co pobudzi wyobraźnię. Coś co zainspiruje do myślenia, do działania. Coś co powali na kolana. Coś co doda uroku i niepowtarzalności - taki plastikowy kościotrupek na kibelku, którego prezentowałeś jakieś 2 miechy temu by doskonale tu pasował.
No dobrze juz dobrze! Wiem, ze umieracie z ciekawosci i chcecie zadac mi to pytanie ale sie krepujecie. No wiec oto odpowiedz: Nie, niestety nie wiem kiedy i w jakich okolicznosciach zainteresowanie tym hobby przeszlo w pasje i kiedy pasja stala sie kompulsywna obsesja. Niczego na to nie biore choc pewnie powinienem :-| :-P Jak wpadlem na to, ze to problem umyslowy? Hmm...Stalo sie to jednej nocy gdy przed zasnieciem moi koledzy i kolezanki z roku drzeli przed egzaminem z genetyki a ja zamiast tez sie bac, jak przed egzaminami przystalo, lezalem w ciemnosciach rozmyslajac jak przyciac rosliny ze srodkowego planu aby wspolgraly z tylnym planem. O! I czy proporcja Ca:Mg=2:1 nie wplynie niekorzystnie na wielkosc liscia Rotali glandulosy :-P :roll:blazej pisze:Formalna definicja Slatero'troidu jest następująca. Slantero'troidem nazywamy zbiornik (X, cl), gdzie X jest zbiornikiem skończonym, zaś cl funkcją odwzorowującą zbiór wszystkich roślin w zbiorniku X w siebie. Przy tym funkcja cl, którą nazywa się operatorem roślinnym, musi spełniać następujące warunki:
A zawiera się w cl(A)
cl(cl(A))=cl(A)
To pytanie juz raz bylo...Gdy policzylem to wyszlo jakies 2500 PLN po przeliczeniu z $. Ktos wtedy powiedzial, ze to bardzo tanio bo w Polsce wszystko to kosztowaloby dwa razy tyle w co swiecie wierze.picia1992 pisze:No akwarium jest naprawde imponujące. Zastanawiam się tyko ile ono kosztowało
Piwosz,
Nie wiem czy te filtry dostepne sa na rynkach europejskich. Po przezyciach z roznymi filtrami (w tym z oslawionym Eheimem) pozytywnie stwierdzam, ze Rena jest najlepszym z moich filtrow. Szalenie prosta konstrukcja a zarazem doskonala wydajnosc. Nic w nim nie peknie i nic sie nie zlamie. Metalowa os impellera zamiast ceramicznej ktora notorycznie sie lamie. Swietny filtr. Oto opis http://www.planetrena.com/Rena-XP-Filstar-Filters.html Niestety nie znam jego pojemnosci. Na oko to jakies 10 litrow moze wiecej moze mniej. Nie jestem za dobry w ocenianiu wieku ludzi i pojemnosci filtrow :lol:
Ktos mnie wczesniej zapytal co to za trawka w srodkowej czesci. Zwyczajna Eleocharis parvula. Bardzo lubie te rosline.
To chyba wszystkie pytania. Jeszcze raz bardzo dziekuje za komplementy i jak zawsze pozostaje do uslug forum. Za jakis czas zrobie aktualizacje gdzie asymetryczne piekno form, ksztaltow i barw bedzie moze bardziej uwydatnione gdyz uzyje precyzyjnego pilnika i frezarki. LOL :lol: (aby zrobic croc-owi i blazejowi na zlosc)
Ostatnio zmieniony 2008-02-26, 01:56 przez Slanter, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Stały bywalec
- Imię: Alicja
Pokazywanie TAKICH AKWA na forum powinno być ZAKAZANE :-D ;-)
PS. No nie, żartowałam, przecież trzeba mieć jakieś ideały (choćby niedościgłe) :mrgreen:
PS. No nie, żartowałam, przecież trzeba mieć jakieś ideały (choćby niedościgłe) :mrgreen:
-
- Przyjaciel forum
Jeszcze dodam. Prosze Was nie mowcie, ze moje akwa to jakies niedoscigle idealy czy sny niespelnione czy jakies tam inne niedoscigle marzenia. To zupelny nonsens! Zapewniam, ze kazdy z Was jest w pelni zdolny do stworzenia takiego i lepszego akwarium gdyz nie jest to zadna filozofia. Troche zamilowania, wiedzy, pracy...no i troche pieniedzy na dobre podloze, swiatlo i CO2. Nie ma sie co oszukiwac, ze wszystko mozna zrobic za pomoca zarowki i garstki ziemi z ogrodka. Wielu z was jest jeszcze mlodych...macie czas...nasiaknijcie wiedza, porownujcie, analizujcie, ogladajcie zdjecia, robcie plany...To wszystko pozniej, gdy bedziecie juz gotowi, zaowocuje...Gwarantowane! Nie chce tu wiecej czytac postow w stylu "Ja nigdy takiego nie bede mial/a". Takie gadanie to negatywna mantra ktora karmicie swoja podswiadomosc. :roll: No i prosze, plote juz jak jakis madry starzec! :roll: Lepiej juz pojde spac :lol:
- kamilb
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Kamil
- Kontakt:
100% racji Slanter!Slanter pisze:Jeszcze dodam. Prosze Was nie mowcie, ze moje akwa to jakies niedoscigle idealy czy sny niespelnione czy jakies tam inne niedoscigle marzenia. To zupelny nonsens! Zapewniam, ze kazdy z Was jest w pelni zdolny do stworzenia takiego i lepszego akwarium gdyz nie jest to zadna filozofia. Troche zamilowania, wiedzy, pracy...no i troche pieniedzy na dobre podloze, swiatlo i CO2. Nie ma sie co oszukiwac, ze wszystko mozna zrobic za pomoca zarowki i garstki ziemi z ogrodka. Wielu z was jest jeszcze mlodych...macie czas...nasiaknijcie wiedza, porownujcie, analizujcie, ogladajcie zdjecia, robcie plany...To wszystko pozniej, gdy bedziecie juz gotowi, zaowocuje...Gwarantowane! Nie chce tu wiecej czytac postow w stylu "Ja nigdy takiego nie bede mial/a". Takie gadanie to negatywna mantra ktora karmicie swoja podswiadomosc. :roll: No i prosze, plote juz jak jakis madry starzec! :roll: Lepiej juz pojde spac :lol:
-
- Stały bywalec
- Imię: Pawe³
Nie no ja was nie czaje :-/ :-/ po co komentujecie :?: :-/ wystarczy przeczytać Autor :arrow: Slanter, i już wiadomo że jest powalające :mrgreen: w skali dla Slanter, mam taka specjalną :-P to 9/10.
-
- Nowicjusz
- Imię: Dawid
Co to za roślina ten trawnik ?
Akwarium dopracowane , gratuluje!
Akwarium dopracowane , gratuluje!
-
- Przyjaciel forum
Eleocharis parvulaBerg pisze:Co to za roślina ten trawnik ?