Gupik
Moderator: ModTeam
- matmax426
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 82
- Imię: mat
- Nazwisko: mam :)
- Kontakt:
Re: Gupik
gdzie dokladnie jest ta plamka?
jaka ma wielkość?
jak długo ją ma?
jakie sa parametry wody?
jaka obsada?
masz jakies zdjęcia tej rybki?
jaka ma wielkość?
jak długo ją ma?
jakie sa parametry wody?
jaka obsada?
masz jakies zdjęcia tej rybki?
- kbtor
- Moderator
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysiek
Jak pamiętam to z tymi gupikami były już problemy. Potrzebujemy więcej informacji.
http://e-akwarystyka.pl/topics21/2180.htm Tam znajdziesz pytania, odpowiedz na ile tylko możesz, to nam pomoże w diagnozie.
http://e-akwarystyka.pl/topics21/2180.htm Tam znajdziesz pytania, odpowiedz na ile tylko możesz, to nam pomoże w diagnozie.
- neonek95
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 23
- Imię: Aneta
Gdzieś czytałam, że w okresie ciążowym samiczki gupików mają plamkę na brzuchu, może po prostu jest w ciąży? Poczytam jeszcze, jak znajdę odpowiedź to napiszę.
[ Dodano: 2008-03-07, 14:24 ]
Znalazłam w Wikipedii =)
"Wyraźny dymorfizm płciowy. Samiec smuklejszy i znacznie mniejszy, o niepowtarzalnym układzie różnokolorowych plam. Samice są oliwkowo-szare, z beczułkowatym brzuchem (dojrzałe płciowo samice posiadają w okolicy płetwy odbytowej tzw. plamę ciążową)."
[ Dodano: 2008-03-07, 14:24 ]
Znalazłam w Wikipedii =)
"Wyraźny dymorfizm płciowy. Samiec smuklejszy i znacznie mniejszy, o niepowtarzalnym układzie różnokolorowych plam. Samice są oliwkowo-szare, z beczułkowatym brzuchem (dojrzałe płciowo samice posiadają w okolicy płetwy odbytowej tzw. plamę ciążową)."
Szykuje się wielka przemiana xD

-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Gracjan
- Nazwisko: Nykiel
Jezeli nie masz w akwarium nic ostrego to napewno nie jest to skaleczenie (tak mi sie wydawalo iz moze poprosty sie gdzies otarla). Plama ciazowa przewarznie jest na przuch lub troszke zsunieta w strone ogona. Czy ta plama ma biale obrzerza??