Haha...Pozbywanie sie elementow dekoracyjnych przy zmianach w akwarium jest trudne. Mamy cos ladnego ale nie bardzo pasujacego do nowego projektu i nie wiadomo co z tym fantem zrobic. Znam ten bol jesli chodzi o rosliny. Wiele juz razy wszystko zmienialem ale, ze szkoda mi wyrzucac roslin ktore mam wiec na sile chce je "wkleic" do nowej aranzacji z czego pozniej nie jestem zadowolony. Z korzeniem latwiej bo mozesz go zawsze przechowac do "nastepnego razu" Tylko trzymaj go zamoczonego. Gdy wyschnie to o wiele trudniej bedzie go ponownie namoczyc.
[ Dodano: 2008-02-29, 07:22 ]
Jesli chodzi o dobor roslin to przy Twoim litrazu staralbym sie dobierac rosliny mniejszych lisciach takie jak Didiplis diandra, R. rotundifolia, H. micranthemoides, Blyxa japonica itp. Mniejsze rosliny stwarzaja wrazenie wiekszego akwarium.
Telewizorek lolka
Moderator: ModTeam
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Re: Telewizorek lolka
Tak tylko korzeń jest cały w java moss, tak więc odłożenie go na potem nie wchodzi w rachubę, niestety.
Dzięki Slanter za propozycję roślin, i czekam na kolejne :-)
Dzięki Slanter za propozycję roślin, i czekam na kolejne :-)
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Pawe³
Akwa super gratuluje :mrgreen: Jednak troszkę brak mi kompozycji dlatego 5 a nie 6.
PS: Jak Ci tak rosną rośliny przy takim oświetleniu i bez co2 :shock: ?
PS: Jak Ci tak rosną rośliny przy takim oświetleniu i bez co2 :shock: ?
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Pablo trochę nie w temacie. Ostatnio miałem małą awarię w akwarium i straciłem dosłownie wszystko. Tak więc zaczynam od zera :-)
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Pawe³
Oki wiem, ale ja komentowałem tą obsadę z zdjęć. ;-)