Witam i pozdrawiam wszystkich. Mam taki mały problemik mój brat wyjechał za granicę i zostawił mi akwarium pod w "spadku" ale z tego co widzę i co czytałem na waszym forum do najlepszych ono nie należy :-( . Od razu powiem że znam się bardzo mało na temacie :-( mianowicie potrzebuje pomocy żeby doprowadzić to akwarium do jakiejś normalności. Z tego co dowiedziałem się to jest akwarium 65 L jest w nim parę ryb takich jak np trzy sumy szkliste
1 węgorz 1 sum 1 glonojad i jeszcze jakiś parę małych rybek których nazwy niestety nie znam zamieściłem parę fotek mam nadzieję że coś na nich widać
Mam Panowie problema i potrzeba mi pomocy takiej tyci tyci!!
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Gregor
Mam Panowie problema i potrzeba mi pomocy takiej tyci tyci!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Seraf
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 52
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Re: Mam Panowie problema i potrzeba mi pomocy takiej tyci tyci!!
Mi wydaje się, że to akwarium nie ma 65l.
Mogę się mylić. Najlepiej oblicz sam.
szerokość x wysokość x głębokość podziel przez 1000
Mogę się mylić. Najlepiej oblicz sam.
szerokość x wysokość x głębokość podziel przez 1000
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Patryk
jeśli naprawdę chciał byś się tym zająć to ja bym zaproponował takie rozwiązanie:
- pooglądaj ryby, które Ci się podobają, tylko pamiętaj, że to jest 60l i rozglądaj sie za tymi "mniejszymi rybkami"
- poprzeglądaj galerię, zobacz w jakim stylu akwaria Ci sie podobają.
- powiedzmy, że jesteś już zdecydowany, wiesz co i jak, pytasz się ludzi dla większej pewności czy takie rybki jak wybrałeś mogą być itp. itd.
- robisz restart akwarium, oddajesz/zamieniasz/sprzedajesz te rybki i zakładasz nowe ładne akwarium
ja osobiście polecam do takiego litrażu krewetki i jakieś mniejsze rybki np. neonki, danio.
dodam, że o wiele lepiej wygląda 1 czy 2 gatunki ryb niż dużo a rożnych. A jeśli chciał byś roślinki to szczerze polecam przetestowany mech jawajski, nie zmarnieje przy słabym oświetleniu no i inne mało wymagające roślinki na początek.
- pooglądaj ryby, które Ci się podobają, tylko pamiętaj, że to jest 60l i rozglądaj sie za tymi "mniejszymi rybkami"
- poprzeglądaj galerię, zobacz w jakim stylu akwaria Ci sie podobają.
- powiedzmy, że jesteś już zdecydowany, wiesz co i jak, pytasz się ludzi dla większej pewności czy takie rybki jak wybrałeś mogą być itp. itd.
- robisz restart akwarium, oddajesz/zamieniasz/sprzedajesz te rybki i zakładasz nowe ładne akwarium

ja osobiście polecam do takiego litrażu krewetki i jakieś mniejsze rybki np. neonki, danio.
dodam, że o wiele lepiej wygląda 1 czy 2 gatunki ryb niż dużo a rożnych. A jeśli chciał byś roślinki to szczerze polecam przetestowany mech jawajski, nie zmarnieje przy słabym oświetleniu no i inne mało wymagające roślinki na początek.
- Seraf
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 52
- Kontakt:
Re: Wymiary
To jednak oceniając "na oko" myliłem się. Bywa.Riddik85 pisze:70x27x34 z tego co mi pisałeś to przez 1000 to wychodzi niecałe 65 l
Ja mam 52 litry i mam:
3 bojowniki
3 molinezje
4 otoski
Mnie to zadowala na tą chwilę.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Gregor
Chciałbym coś zrobić z tym akwarium bo przedewszystkim żucilo mi się w oczy i to bardzo to że niema ogóle roślinek. Ogóle nie rosły mojemu braciakowi z tego co doczytałem na tym forum to może być to przyczyna że nie miałem żadnej podsypki pod żwirek i roślinki nie miały się jak zakorzenić
- kamilb
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 30
- Kontakt:
Przy standardowym oświetleniu możesz umieścić w akwarium Anubiasa barteri var. nana, mech jawajski, cryptocoryny, a do tego do podłoża wsadzić kulki gliniano-torfowe.
Poczytaj forum i zredukuj obsadę.
Poczytaj forum i zredukuj obsadę.
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Nurzaniec (valisineria)urośnie ci zawsze. :lol: