czy moge mjiec guramina marmurkowego w akwa 120l z rybami.
4-pjelengnice sewerum
3-sumiki
1-sum rekini
2-platynki
5-zalobniczek
4-glonojady
czy moge mieć...
Moderator: ModTeam
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: czy moge mieć...
Kolego straszny bałagan masz w tym akwariumie niestety powinneś się na coś zdecydować jeśli pielęgnice to nie paletki i gurami w tym akwarium możesz trzymać wszystkie ale osobno niemiesz się ryb z róznych gatunków wyjątek stanowią ( sumiki i glonojady tzw czyściciele) czasami też wpuszcza się konsaczkowate ( bystrztki np. neonki). Jednak mi podobają się akwaria z rybani z jednej rodziny.
jeśli masz jakieś pytania to zapraszam na gg
jeśli masz jakieś pytania to zapraszam na gg
- darek
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
Re: czy moge mieć...
pielegnice sewerum osiagna z czasem dosc duze rozmiary, wiec nie wiem czy dobrze miec w 120litrach jeszcze inne duze ryby ( gurami). Poza tym powinienes miec tylko jedna pare sewerum w swoim zbiorniku, bo dorosle okazy beda sie zwalczac. .
Dla innych mniejszych rybek sa raczej lagodne i niegrozne.
To co mnie martwi to sum rekini... niedlugo zacznie polowac na reszte rybek, to wiecej niz pewne. W moich postach znajdziesz cos ciekawego na jego temat.
Sumiki i glonojady powinny byc w kazdym zbiorniku, one zajmuja ta strefe, ktora jest pozostawiona przez reszte rybek.
Nietypowa ale ciekawa obsada.
Dla innych mniejszych rybek sa raczej lagodne i niegrozne.
To co mnie martwi to sum rekini... niedlugo zacznie polowac na reszte rybek, to wiecej niz pewne. W moich postach znajdziesz cos ciekawego na jego temat.
Sumiki i glonojady powinny byc w kazdym zbiorniku, one zajmuja ta strefe, ktora jest pozostawiona przez reszte rybek.
Zalobniczki to takze bystrzyki i takie stadko rowniez urozmaica akwarium.RAMZES pisze:wyjątek stanowią ( sumiki i glonojady tzw czyściciele) czasami też wpuszcza się konsaczkowate ( bystrztki np. neonki
Nietypowa ale ciekawa obsada.
otwarty na porady innych, chetnie podziele sie wlasnym doswiadczeniem