casper-7 pisze:co do kamieni kompletnie tu nie pasują
A mi się podobały...
casper-7 pisze:ciekawe czy je w ogóle wygotowałeś
Gotowałem je z 10 razy i z 5 razy każdego dokładnie szczotką czyściłem... Przecież wiem że sie nie wkłada kamieni bez gotowania (tzn że nic bez gotowania się nie wkłada...) Nie rób ze mnie takiego głupka...
casper-7 pisze:a co do bezpieczeństwa ich jeżeli nie masz podwójnie zabezpieczonej podstawy to radze ci je wyjąć bo standardowe akwa nie wytrzyma takiego ciężaru 2-3 kamienie tak.
Już je wyciągłem ale było to bezpieczne bo miałem je już bardzo długo i nic się nie stało... a one ważyły dobre 20kg...
Ogólnie masz plus bo ,nie każdy 14 latek w dzisiejszych czasach chce się zajmować akwarystyką.
Wiesz połowa moich kolegów ma akwaria, tylko że nie to co ja.. Ja już tak staram się na poważnie a oni to 20 l przerybienie i jadą... Aż żal mi tych ich rybek...
dzidek1983 pisze:rybki sa chore.. prawdopodobnie puchlina... poszukaj w lecznicy objawów

NO czyli to nie od co2??? (też dziwne było to że krewetki normalnie żyły...) Czyli co2 podawać normalnie??
PS. Dzięki za pomoc...
[ Dodano: 2008-03-05, 16:17 ]
Tak to jest chyba ta choroba... Bo zachorowała na nią największa i najgrubsza ryba (czyli chyba najstarsza...) Żeby tylko wszystkie ryby mi nie zdechły...
A i mam super dobrą wiadomość..
Wczoraj liczyłem krewetki i doliczyłem się 220 (na pewno kilku nie zauważyłem i są jeszcze małe..) więc sądzę że jest ich ok 300..
A dzisiaj liczyłem kotne i doliczyłem się 19 kotnych krewetek... (raczej wszystkich nie zauważyłem)...