hej
ostatnio bylem w zoologicznym i spodobaly mi sie żałobniczki,pytam sie sprzedawcy czy mozna ja trzymac w akwarium mieszanym, dodam ze posiadam(brzanki rozowe,neonki, gurami mozaikowe,kiryski),i odpowiedział mi ze nie pasuje zalobniczka do towarzystwa.
pytanie moje brzmi ,czy moge je zakupic do takiej obsady??
pytanko
Moderator: ModTeam
- darek
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
Re: pytanko
zalobniczki "czarne tetry" naleza do rodziny bystrzykow.
Sa to bardzo spokojne rybki, nie takie szybkie jak np. bystrzyki neonowe, lub twoje brzanki, ale za to wieksze od neonkow. Nie dziobia pletw tak spokojnych ryb jak gurami. Nie przeszkadzaja innym rybkom, wiec nic nie stoi na przeszkodzie by trzymac je w akwarium mieszanym. Poniewaz nie sa zbyt smukle , to mozna je trzymyc z rybkami nawet dwa razy wiekszymi.
Nie widze w twojej obsadzie ryby , ktora nie zgodzilaby sie lub nie dopasowala to zalobniczek.
Poza tym zalobniczki maja bardzo male wymagania jezeli chodzi o parametry wody. Oczywiscie jak wiele innych bystrzykow , powinno sie miec kilka sztuk w akwarium.
Kolejny niekompetentny sprzedawca.
Sa to bardzo spokojne rybki, nie takie szybkie jak np. bystrzyki neonowe, lub twoje brzanki, ale za to wieksze od neonkow. Nie dziobia pletw tak spokojnych ryb jak gurami. Nie przeszkadzaja innym rybkom, wiec nic nie stoi na przeszkodzie by trzymac je w akwarium mieszanym. Poniewaz nie sa zbyt smukle , to mozna je trzymyc z rybkami nawet dwa razy wiekszymi.
Nie widze w twojej obsadzie ryby , ktora nie zgodzilaby sie lub nie dopasowala to zalobniczek.
Poza tym zalobniczki maja bardzo male wymagania jezeli chodzi o parametry wody. Oczywiscie jak wiele innych bystrzykow , powinno sie miec kilka sztuk w akwarium.
Kolejny niekompetentny sprzedawca.
otwarty na porady innych, chetnie podziele sie wlasnym doswiadczeniem
-
- Nowicjusz
- Imię: and
dzeki za podpowiedz
I tak patrze ,ze jak zwykle to sprzedawcy dużo wiedzą
I tak patrze ,ze jak zwykle to sprzedawcy dużo wiedzą
-
- Nowicjusz
Ja mam bardzo ważne pytanie. Rozmnożyły mi się pielęgnice Zebry i mam małe rybki no i z powodu dużego zanieczyszczenia wody musiałem ją podmienić ( podmieniłem jakieś 1/2 może 3/4 pojemności) i temperatura spadła z 27 stopni do 19 czy to może śmiertelnie zagrozić moim małym rybkom czy nie? Proszę o szybką ODPOWIEDŹ!! :-|
-
- Forumowicz
- Kontakt:
oczywiscie. wczesniej nalewa sie wody aby sie odstala przez jakies 24-48h jak robisz duza podmiane wody najlepiej ja robic z 2 grzalkami
Witam [you]
- darek
- Stały bywalec
- Kontakt:
taka zmiana temp nie jest zdrowa dla zadnych rybek ( nawet tych starszach ). Teraz pozostaje tobie jedynie podnosic temp do normalnej , uczymy sie wszyscy na bledachKlaudiusz pisze:i temperatura spadła z 27 stopni do 19 czy to może śmiertelnie zagrozić moim małym rybkom czy nie?
otwarty na porady innych, chetnie podziele sie wlasnym doswiadczeniem