Mam akwarium słodkowodne 60l z kamienami w dnie, kilkoma żywymi roślinami i paroma rybkami. Ostatnio zauważyłem, że na powierzchni całego dna widoczne są pomiędzy kamieniami drobne żyjątka. Wyglądają one jak niteczki, dosłownie dzdzownice pomniejszone 100 razy. Są ona w ciągłym chaotycznym ruchu i czasami wychodzą tak, że jest ich mnóstwo. Nie wiem, czy są ona groźne czy nie, a wczesniej ich nie było /nie widziałem ich.
Jeśli ktoś coś wie na ten temat, będę wdzieczny.
Dziwne żyjątka w dnie
Moderator: ModTeam
- matix
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 72
- Imię: Mateusz
- Nazwisko: Konieczny
Re: Dziwne żyjątka w dnie
nie masz niczego co by sie mogło rozmnożyć????? :?: np. krewetek
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
robaczki
jezeli jest to koloru bialego i wyglada jak gąsienica to jest to wypławek. Bardzo czesto wystepuje w akwarium z paletami poniewaz ludzie daja zbyt duzo miesa i wlasnie wtedy sie pojawia ten robak w akwarium.
Pozdrawiam Robert
Pozdrawiam Robert
- SuperCool
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Gabriel
- Kontakt:
Re: Dziwne żyjątka w dnie
WIEM ŻE TEMAT BYŁ BARDZO DAWNO ZAŁOŻONY!
ale mam powód żeby go odświeżyć.
W moim akwarium widzę wypławki... tyle że nie karmie mięsem... nie mam paletek... a akwarium ma 2 miesiące i są w nim narazie ślimaczki.
Macie pomysł z kąd się wzięły?! i jak je WY ZABIJAĆ
Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-09-07, 16:58 ]
nie no ...
przecież tak sie nie robi! :PP discusec, tylko powiedział co to jest i dowidzenia xD nie ładnie ;PP a ja tu obserwuje Wormsy w akwa! xDD
ale mam powód żeby go odświeżyć.
W moim akwarium widzę wypławki... tyle że nie karmie mięsem... nie mam paletek... a akwarium ma 2 miesiące i są w nim narazie ślimaczki.
Macie pomysł z kąd się wzięły?! i jak je WY ZABIJAĆ

Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-09-07, 16:58 ]
nie no ...