Lotos
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Emil
Lotos
Witam tak jak w temacie mam akwa 240 litrów oświetlenie 4x54W t5 nawożę makro ferro + i clasic firmy gainer no i niewiem czego mi jeszcze brakuje bo lotos czerwony zmienia mi kolory liści tych bardziej starych z czerwonego na zielony po szaro srebrny szukałem i nie moglem sie doczytać nigdzie z takim przypadkiem . Wiecie co to jest ? bo ja nie wiem
Jestem dyslektykiem sorry za bledy
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Piotr
- Kontakt:
Re: Lotos
a co2 to masz??? z nawozów masz makro a classic to raczej uniwersalny możesz mieć braki mikro elementów głównie żelaza
miłego dnia 

- Mariusz86
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Mariusz
- Kontakt:
Lotos bez Co2 wytrzyma bez problemów! Ma nieograniczony przez żadne rośliny dostęp do światła?? W jakim miejscu jest posadzony??
Tak wygląda Lotos (też 240 litrów) u mnie po 14 dniach bez Co2 od ogolenia do dna, skróceniu korzeni i zostawienia tylko jednego powierzchniowego:

Tak wygląda Lotos (też 240 litrów) u mnie po 14 dniach bez Co2 od ogolenia do dna, skróceniu korzeni i zostawienia tylko jednego powierzchniowego:

Doścignąć niedoścignione...
-
- Akwarysta
- Kontakt:
Mariusz86, masz racje że lotos będzie rósł tylko zwróć uwagę na oświetlenie jest go dość sporo a jak wiadomo czym więcej światła to i co2 jest potrzebne i nawożenie
miłego dnia 

- Mariusz86
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Mariusz
- Kontakt:
Hmm.. no może co2 porzebne, światła mam około 0,65w/L, a z nawozów używam Symofonie złota i Potas, nic więcej.. ale co jest przyczyną szarzenia liści? To było pytanie.. ??
Doścignąć niedoścignione...
-
- Akwarysta
- Kontakt:
.
używasz symfonii złotej ja używam nawozu też ogrodniczego firmy intermag mikro polecam jest lepszy od symfonii ma lepsze cheleatory i nie ma azotu w formie amonowej więcej fe
to się dopiero okaże rozmawiałem na gg zKielonek, i ma sobie kupić nawóz mikro bo jak pisałem wyżej nie ma nawozu mikro i może mieć niedobory mikro elementówMariusz86 pisze:ale co jest przyczyną szarzenia liści? To było pytanie.. ??
używasz symfonii złotej ja używam nawozu też ogrodniczego firmy intermag mikro polecam jest lepszy od symfonii ma lepsze cheleatory i nie ma azotu w formie amonowej więcej fe
miłego dnia