pompa do filtra hydroponicznego
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: Tomek
pompa do filtra hydroponicznego
wymyslilem sobie taki filterek tylko mam pytanie. jaka pompe najlepiej użyc do tego? jaka najlatwiej podlaczyc do rury pcv itp myslalem nad jakas malom pompa fontannowa co o tym myslicie?
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: pompa do filtra hydroponicznego
Jak to ma wygladać? jak sump?
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: Tomek
Re: pompa do filtra hydroponicznego
nie nie to bedzie doniczka na polce nad akwarium mala komora pierwsza z gombka by dalej syf sie nie pzredostal potem glowna komora wypelniona keramzytem i w nim posadzone rosliny typu skrzydlokwiat czy papirus i na koncu mala komora na jakies wklady typu torf itp pomysl wziolem z tej strony http://www.pawiookie.pl/index.php?optio ... &Itemid=28
u mnie troche inaczej bedzie rozwiazane ale to juz nie ma znaczenia przeplyw wody pzrez keramzyt bedzie ok 80cm. tylko nie wiem jakie sa pompy najlepsze do podniesienia wody do tej "doniczki" chodzi mi tez o to by pompa byla jak najcichsza bo akwarium stoi w pokoju gdzie spie ;]
u mnie troche inaczej bedzie rozwiazane ale to juz nie ma znaczenia przeplyw wody pzrez keramzyt bedzie ok 80cm. tylko nie wiem jakie sa pompy najlepsze do podniesienia wody do tej "doniczki" chodzi mi tez o to by pompa byla jak najcichsza bo akwarium stoi w pokoju gdzie spie ;]