Filtr
Moderator: ModTeam
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Re: Filtr
Absolutnie nie, nawet pozwoli na szybsze powstanie flory bakteryjnej w filtrze, dzięki temu zbiornik się szybciej ustabilizuje.
Czy ten filtr ma być do nowego awkarium, czy do takiego które już prosperuje przez pewien czas???
Bo jeśli kupiłeś filtr do akwarium które już działa tzn. pływają w nim rybki i są roślinki, to wsadź en filtr ale starego nie wyjmuj. Niech chodzą oba, aż w tym nowym powstanie w/w flora bakteryjna. Jeśli tak nie zrobisz to zbiornik rozstabilizuje się i będziesz miał glony.
Czy ten filtr ma być do nowego awkarium, czy do takiego które już prosperuje przez pewien czas???
Bo jeśli kupiłeś filtr do akwarium które już działa tzn. pływają w nim rybki i są roślinki, to wsadź en filtr ale starego nie wyjmuj. Niech chodzą oba, aż w tym nowym powstanie w/w flora bakteryjna. Jeśli tak nie zrobisz to zbiornik rozstabilizuje się i będziesz miał glony.
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Radek
- Kontakt:
czyli mogę byc spokojny że nic się nie stanie moim rybką a co oprócz ceramiki mogę tam jeszcze włożyc i jeszcze takie pytanko ile wody mam podmiecniac w 112 L bo podmieniam 10L co 2 tygodnie i nie wiem czy to nie za mało. Nie jest to nowyzałożony zbiornik
- kbtor
- Moderator
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysiek
Przed sam wirnik możesz dać jakąś gąbkę, ale niezbyt gęstą. Zatrzyma większe syfy przed zabrudzeniem komory wirnika.
Jeśli podmieniasz 10 litrów to rób to co tydzień a nie co 2 tygodnie.
Jeśli podmieniasz 10 litrów to rób to co tydzień a nie co 2 tygodnie.
-
- Forumowicz
- Imię: Radek
- Kontakt:
jest to filtr firmu UNI FILTER wewnętrzny do akwarium 250-300 L ja mam 112 L akwarium wiec wydaje mi sie bardzo dobry do mojego akwa.posiada pojemnik BIO na wkłady a pod pojemnikiem sa dwie gąbki filtruje 1000L w ciągu godziny
- ktosik17
- Stały bywalec
- Imię: grzegorz
- Nazwisko: jaskulski
- Kontakt:
nie jestem specjalista ale czy 1000l na godzine to nie za duzo na takie akwa tymbardziej ze mowicie by chodzily dwa filtry zeby w akwa wirnik sie nie zrobil
- ktosik17
- Stały bywalec
- Imię: grzegorz
- Nazwisko: jaskulski
- Kontakt:
nazwa to "fanfilter fan-3 plus" 700l/h a nie 1000l/h czytalem na tym forum ze za duzy byc nie moze taki filtr by wlasnie nie zrobil sie wirnik
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Grzegorz
nie jest to absolutny dramat. Ja mam w 120l akwarium Eheima 2226 (dedykowany do 350l) i nie mam żadnej pralki. Wylot z filtra zrobiłem tak, że rurka wystaje ponad wodę i tworzy się mała kaskada. Filtr pracuje na maxa. Pokombinuj trochę z wypływem: deszczownica lub coś innego i będzie git.
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
radkens do twojego unifilter'a dobra będzie ta:
https://sklep.aquael.pl/webapp/wcs/stor ... ctId=11023
Deszczowni nie muisz robić po prostu kup ją :-P
https://sklep.aquael.pl/webapp/wcs/stor ... ctId=11023
Deszczowni nie muisz robić po prostu kup ją :-P
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat