Witam mam akwarium 200 litrow
W akwarium znajduja sie :
2x zbrojnik niebieski (glonojad)
1x Melanochromis cyaneorhabdos
2x Maylandia lombardoi
2x Labidochormis chisumulae
2x Labidochormis caeruleus
3x Heros efasciatus (pielegnica sewerum)
Coprawda pielegnice sewerum wsumie nie pasuja do reszty ale juz zostana...
Melanochromis cyaneorhabdos ładna rybka ale niestety juz jej dni sa policzone Sad
Mialem takze Cynotilapia afra ale byla zbyt agresywna dla innych ryb i zostala przeniesiona do innego akwarium.
Czekam na wasze uwagi ! Zasatnawialem sie nad dokupieniem Bocji wspanialych ( trzech bo pojedyncze gina ) albo Grubowarg zielony lub dwubarwny moze jakies inne propozycje ?!
Zastanawiam sie nad kupnem napowietrzacza cena okolo 40 zł wiecej nie mam :/ takze widzine mile propozycje..albo linki to do napowietrzaczy w tej cenie..
dzieki i pozdrawiam
¤ Akwarium 200l malawi
Moderator: ModTeam
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: ¤ Akwarium 200l malawi
Zaskakujesz mnie najpierw piszesz że "200l akwarium malawi" a dalej czyam że masz zamiar wpuścic tam bocje lub grubowargi zdecydyjn się na coś jezioro malawi jest tak różnorodne że można urządzić wspaniały zbiornik wielogatunkowy nie wpuszczając ryby z innego biotopu jeśli masz zamiar przeprowadzać eksperymenty weź pod uwage tylko jedni malawi jest zamieszkame głównie przez pielęgnicowate a więc ryby przywiązane do swijeo terytorium w takim akwarium bocje czy inne ryby bardziej ruchliwe zawsze będą przeganiane a niekiedy zabite lub podną z wicieńczenia (zależnie od tego jak bardzo zbiornik jest podzielony na terytotia i na ja jakim etapie rozrodu są konkretne pary rodzicielskie).
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
Re: ¤ Akwarium 200l malawi
jeżeli chodzi o pyszczaki to choduje się je w charemach a nigdy nie kupuje pojedyńczych sztuk z każdego gatunku