Co myślicie o takiej obsadzie do 96 litrów?
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Marcin
Co myślicie o takiej obsadzie do 96 litrów?
Co myślicie o takiej obsadzie do 96 litrów:
1xZbrojnik niebieski
5XKirysek
15xNeon Inesia
4xPielęgniczka Ramireza (2 parki)
Czy to wystarczy czy jeszcze coś można dokupić?
1xZbrojnik niebieski
5XKirysek
15xNeon Inesia
4xPielęgniczka Ramireza (2 parki)
Czy to wystarczy czy jeszcze coś można dokupić?
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Re: Co myślicie o takiej obsadzie do 96 litrów?
Zbrojnik odpada, pielęgniczek nie dwie pary tylko harem samiec+ dwie samice, poza tym w porządku
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Marysia
Pielęgniczki ramireza hoduje się w parach a nie w haremach, nie widzę też żadnych przeciwwskazań do trzymania jednego zbrojnika niebieskiego w tym litrażu.lolek pisze:Zbrojnik odpada, pielęgniczek nie dwie pary tylko harem samiec+ dwie samice, poza tym w porządku
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Pielęgniczki ramireza żyją w parach , w haremach żyją pielęgniczki kakadu.lolek pisze:pielęgniczek nie dwie pary tylko harem samiec+ dwie samice
Dlaczego przecież dla zbrojnika niebieskiego min. 100l :-/lolek pisze:Zbrojnik odpada
- kbtor
- Moderator
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysiek
Jesteś pavelek tego absolutnie pewien. Ja znam akwarystów którzy z powodzeniem trzymają harem ramirez.pavelek pisze:lolek napisał/a:
pielęgniczek nie dwie pary tylko harem samiec+ dwie samice
Pielęgniczki ramireza żyją w parach , w haremach żyją pielęgniczki kakadu.
A dlaczego zbrojnik ma się męczyć w takim akwarium? Przecież też ma prawo do przestrzeni.pavelek pisze:lolek napisał/a:
Zbrojnik odpada
Dlaczego przecież dla zbrojnika niebieskiego min. 100l :-/
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
I jednym z nich jestem ja, miałem w 126litrowym akwarium dwa samce i pod dwóch dniach został jeden. Teraz mam harem i rybki pływają razem. Są wybarwione więc źle im nie jest. Ostatnio ich ulubioną rozrywką jest polowanie na krewetki.kbtor pisze:Jesteś pavelek tego absolutnie pewien. Ja znam akwarystów którzy z powodzeniem trzymają harem ramirez.
Chodzi również o to że ta rybka może wyrywać rośliny, poza tym rośnie do sporych rozmiarów i moim zdaniem jest w tym akwarium zbędna.kbtor pisze:pavelek napisał/a:
lolek napisał/a:
Zbrojnik odpada
Dlaczego przecież dla zbrojnika niebieskiego min. 100l :-/
A dlaczego zbrojnik ma się męczyć w takim akwarium? Przecież też ma prawo do przestrzeni.
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
-
- Nowicjusz
Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Zbrojnika i tak będe miał :-)
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Marysia
A ja znam akwarystów, którzy trzymają rybkę w kuli, albo mają akwaria z obsadą przypominającą zupę rybną i czy w związku z tym mam to uznać za standard i polecać innym?kbtor pisze:Jesteś pavelek tego absolutnie pewien. Ja znam akwarystów którzy z powodzeniem trzymają harem ramirez.
Rozumiem sytuację kiedy jedna z ramirezek padnie i zostaje ich nieparzysta ilość /siła wyższa/ ale nie należy z tego robić jakiejś reguły haremowej w hodowli tych rybek.
W naturze ramirez leży dobieranie się w pary i tego należy się trzymać.
- kbtor
- Moderator
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysiek
Ten przykład jest wyjątkowo głupi. Opisujesz sytuację do jakich niemożna dopuszczać.maniaa_k pisze:A ja znam akwarystów, którzy trzymają rybkę w kuli, albo mają akwaria z obsadą przypominającą zupę rybną i czy w związku z tym mam to uznać za standard i polecać innym?
Natomiast i parka i harem ramirezów jest dopuszczalny i spotykany. Chodzi oto że pavelek zbyt kategorycznie napisał że ramirezy żyją tylko w parach.
-
- Nowicjusz
A więc zostaje przy takiej obsadzie jaką podałem na początku postu. Chciałem jeszcze mieć Kiryśnika ale wiem że za małe mam akwarium a one z tego co czytałem na forum lubią życ\ć w stadzie. Dzięki za wszystkie wypowiedzi - można zamknąć temat.
No to zamykam
kbtor
No to zamykam
kbtor
Ostatnio zmieniony 2008-04-05, 18:52 przez winiar, łącznie zmieniany 1 raz.