Filtr
Moderator: ModTeam
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Re: Filtr
Składasz według instrukcji i montujesz w akwarium według instrukcji :mrgreen: :mrgreen:
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Kontakt:
OK no więc:
te rurki które mają dziurki łączysz po kolei ze sobą. Następnie na ostatnią dajesz kolanko, później kawałek rurki bez dziurek i na to kolanko, kolanko podłączasz pod wylot filtra. Deszczownie najlepiej umieścić 2-3cm pod pow. wody. Ot cała filozofia.
te rurki które mają dziurki łączysz po kolei ze sobą. Następnie na ostatnią dajesz kolanko, później kawałek rurki bez dziurek i na to kolanko, kolanko podłączasz pod wylot filtra. Deszczownie najlepiej umieścić 2-3cm pod pow. wody. Ot cała filozofia.
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
może być i nad i pod...
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Jezli nie masz zadnych problemów, zostaw tak jak jest...
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Radek
- Kontakt:
mam jeden problem po wymianie filtra mam mętną wodę nie bardzo ale widać że jest mętna :-/ i nie potrafię się tego pozbyć w filtrze jest ceramika którą wypłukałem przed włożeniem a i jeszcze pytanko czy do mojego słodkowodnego akwarium mogę dodać korzeń ?
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Kontakt:
radkens pamiętaj jednak że do akwarium nadają się tylko korzenie twardych drzew jak mahoń czy dąb, innych raczej nie wsadzaj, a już na pewno korzeni drzew iglastych.
kbtor zadal bardzo dobre pytanie, filtr musi dojrzeć,
kbtor zadal bardzo dobre pytanie, filtr musi dojrzeć,
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Kontakt:
Ile czasu ta woda jest mętna ???? Czy przed zmianą filtra była czysta??? Pisałem żebyś przez tydzień używał dwóch filtrów razem.
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Radek
- Kontakt:
tzn była ale jak za dużo dałem pokarmu ale na 2 dzień robiła się już normalna a teraz mam tak że raz jest lekko mętnawa a raz bardzo i właśnie Cię nie posłuchałem i chyba teraz mam tego skutki :-(. Co teraz mam zrobić pomóżcie