22litry dla krewetek
Moderator: ModTeam
- matmax426
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 82
- Imię: mat
- Nazwisko: mam :)
- Kontakt:
Re: 22litry dla krewetek
Tamcia, kilka sugesti:
tło out, pod zbiornik kawałek karimaty nie szmatka (mowie z własnego doswiadczenia, recznik czy scierka przyssą sie do dna akwa i do szafki i nie bedzie moza go ruszyć), na kable można by wuwiercić dziure z boku lub z tyłu szafki żeby tak na wierzchu nie były
tło out, pod zbiornik kawałek karimaty nie szmatka (mowie z własnego doswiadczenia, recznik czy scierka przyssą sie do dna akwa i do szafki i nie bedzie moza go ruszyć), na kable można by wuwiercić dziure z boku lub z tyłu szafki żeby tak na wierzchu nie były
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Tamcia, jaka jest odległość pomiędzy ścianami regału, w który stoi twoje akwarium???
To tam jest szmatka???? ŁOŁ
To tam jest szmatka???? ŁOŁ
To też, ale jak na tą szmatkę wylejesz trochę wody to zacznie gnić i po pewnym czasie śmierdzieć :-Pmatmax426 pisze:recznik czy scierka przyssą sie do dna akwa i do szafki i nie bedzie moza go ruszyć
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
- matmax426
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 82
- Imię: mat
- Nazwisko: mam :)
- Kontakt:
mnie nie raz zamokła i nic mi nie zgniło tylko jeszcze bardziej sie przyssało ;-)lolek pisze:To też, ale jak na tą szmatkę wylejesz trochę wody to zacznie gnić i po pewnym czasie śmierdzieć
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: krzychu
Dlaczego nie może być zwykła żarówka ja na zwykłej mam krewetki z roślinek anbubiasa kryptokorynęi javajski mech i rzęsę wodną i wszystko rośnie bardzo ładnie
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
cube a to twoje akwarium jest w galerii???
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
-
- Zainteresowany
- Imię: krzychu
? z tego co zauważyłęm to nie
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Filip
Ja bym proponował swietlowe na oprawke T5 i zamocowałbym 2 takie i mocy 8W bo wiem e takei swietówki mozna dostas w sklepie akwarystycznym i maja długosc bodajrze 30cm i powinno byc dobrze.
Ja uzywam energooszczednej philipsa 11W odpowiada to zwykłej 60W w pokrywie ma odbłysnik i ładnie daje a roslinki tez ładnie rosna tyle ze dodaje jeszcze do tego CO2
Ja uzywam energooszczednej philipsa 11W odpowiada to zwykłej 60W w pokrywie ma odbłysnik i ładnie daje a roslinki tez ładnie rosna tyle ze dodaje jeszcze do tego CO2
-
- Stały bywalec
- Imię: Ewelina
- Kontakt:
Wnęka ma 43cm...
Aktualne zdjęcie(oświetlenia jeszcze nie zdążyłam zmienić)Matmax 426 otwór na kable wywiercony i co dałam już radę zmienić to zmieniłam...
[ Dodano: 2008-04-10, 22:04 ]
Aktualizacja-zdjęcia z dzisiejszego dnia.Wraz z nowymi roślinami i mchem zaszło trochę zmian.Oświetlenie zmienione z żarówki na świetlówkę,co prawda narazie 8W,ale jednak światło już zupełnie inaczej się prezentuje...No i akwarium ma już mieszkańców(Red Cherry i Babaulti).Zdjęcia robione telefonem,więc jakość nie jest idealna,ale myślę,że zła też nie :lol:
Aktualne zdjęcie(oświetlenia jeszcze nie zdążyłam zmienić)Matmax 426 otwór na kable wywiercony i co dałam już radę zmienić to zmieniłam...
[ Dodano: 2008-04-10, 22:04 ]
Aktualizacja-zdjęcia z dzisiejszego dnia.Wraz z nowymi roślinami i mchem zaszło trochę zmian.Oświetlenie zmienione z żarówki na świetlówkę,co prawda narazie 8W,ale jednak światło już zupełnie inaczej się prezentuje...No i akwarium ma już mieszkańców(Red Cherry i Babaulti).Zdjęcia robione telefonem,więc jakość nie jest idealna,ale myślę,że zła też nie :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Wiktor
hmmm jakies takie troche puste
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Coś namieszałam,dwa ostatnie zdjęcia są już nieaktualne...
[ Dodano: 2008-04-20, 16:33 ]
Małe zmianki i aktualizacja...
[ Dodano: 2008-04-20, 16:33 ]
Małe zmianki i aktualizacja...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kamil
- Kontakt:
odrazu lepiej widać żę to krewetkarium.Prawy, tylni róg jest taki pusty.Na jakiej zasadzie wisi ten mech???
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Na zdjęciu w prawym tylnym rogu faktycznie wygląda trochę pusto,tam w rzeczywistości rośnie Hygrophila,ale to tylko do czasu aż czegoś innego tam nie dopasuję...
Mech jest przywiązany do kawałka kokosa,a ten z kolei do przylepca(który ostatnio zmienił kolor i strasznie rzuca się w oczy-chyba będę musiała zainwestować w inny kolor!!)
Mech jest przywiązany do kawałka kokosa,a ten z kolei do przylepca(który ostatnio zmienił kolor i strasznie rzuca się w oczy-chyba będę musiała zainwestować w inny kolor!!)
Ostatnio zmieniony 2008-04-20, 17:22 przez Tamcia, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Akwarysta
- Kontakt:
genialny patent też tak spróbuje a w róg może heteranthera zesterifolia coś tam
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Prawdę mówiąc to patent nie jest chyba tak do końca mój...Widziałam kiedyś podobnie wyglądające "coś"-nie pytałam jak to jest zrobione,i postanowiłam to tak umocować....
Nie wiem,więc zadam pytanie czy to by się nadawało na takie oświetlenie(8W)?Prawdę mówiąc w ogólnym bardzo słabo rośnie... :roll:Glosię też dopiero niedawno wsadziłam,nie wiem,czy będzie miała dość światła-eksperymentuję...gizun pisze:a w róg może heteranthera zesterifolia coś tam
-
- Akwarysta
- Kontakt:
przy 0,36w/l nie pociągnie glosia z resztą też