welon czy bojownik ??
Moderator: ModTeam
- magnus
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: dawid
Re: welon czy bojownik ??
thx dzięki za wszystko spadam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Ja mam stary aqua szut w 12l , jest stary=chodzi słabo i jest świetny chociarz duży troche . :-o
- elsaper
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Dla mnie filtr to podstawa
I bojownik do takiego akwarium, pożyje 2-3 lata i padnie
JA sie tak wciagnałem żę najpierw miałe 18L potem i aktualnie 85L a teraz bedzie 300L jak tak dalej pojdzie to daltara bede pytal jak sie robi 1500 

-
- Nowicjusz
- Imię: ramy
Temat z zeszłego miesiąca, ale spraw jest ważna więc pozwalam sobie odpowiedzieć.
lolek, jest dokładnie odwrotnie. To napowietrzanie jest zbędne. Pamiętaj, że bojownik oddycha labiryntem. Konsekwencją tego jest również potrzeba posiadania pokrywy, żeby się nie przeziębił gdy różnica temperatury wody (25-27oC) i powietrza będzie przekraczała 2 stopnie.lolek pisze:Filtr będzie zbędny. Tylko napowietrzanie i ew. odmulanie dna
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
rammy, filtr jest potrzebny do oczyszczania wody mechanicznie ;-)
-
- Nowicjusz
A nie daj Boże jak zalęgną się w jego wkładzie bakterie nitryfikacyjne ;-)pavelek pisze:rammy, filtr jest potrzebny do oczyszczania wody mechanicznie ;-)
- ŁukaszInterista
- Forumowicz
- Imię: £ukasz
- Kontakt:
15- litrowe akwarium to nawet dla boja trochę mało. Ciężko mi sobie wyobrazić takie akwarium z bojem, filtrem, roślinką...
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Rammy wiem że bojownik pobiera powietrze z powierzchnii, ale napowietrzacz choćby do ruchy wody przydałby się, a napowietrzanie nie zaszkodzi.rammy pisze:Temat z zeszłego miesiąca, ale spraw jest ważna więc pozwalam sobie odpowiedzieć.
lolek napisał/a:
Filtr będzie zbędny. Tylko napowietrzanie i ew. odmulanie dna
lolek, jest dokładnie odwrotnie. To napowietrzanie jest zbędne. Pamiętaj, że bojownik oddycha labiryntem. Konsekwencją tego jest również potrzeba posiadania pokrywy, żeby się nie przeziębił gdy różnica temperatury wody (25-27oC) i powietrza będzie przekraczała 2 stopnie.
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
-
- Nowicjusz
i grzałką, nie zapominajmy o grzałce.ŁukaszInterista pisze:15- litrowe akwarium to nawet dla boja trochę mało. Ciężko mi sobie wyobrazić takie akwarium z bojem, filtrem, roślinką...
Wychodzi, że dla jednego bojownika trzeba mieć nie mniej niż 25l.
lolek, w porządku, tu się zgadzamy. Jednak szkoda dawać napowietrzacz kosztem filtra. W końcu filtr przy okazji też spowoduje ruch wody.lolek pisze:Rammy wiem że bojownik pobiera powietrze z powierzchnii, ale napowietrzacz choćby do ruchy wody przydałby się, a napowietrzanie nie zaszkodzi.
- ŁukaszInterista
- Forumowicz
- Imię: £ukasz
- Kontakt:
No faktycznie jeszcze grzałka... w takim akwarium bojek nie miałby raczej powodów do radości. :-?