Skalar
Moderator: ModTeam
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Skalar
Tak naprawdę, to większe niz pysk skalara. Wtedy sa bezpieczne. Wszystkie mniejsze ryby zawsze będą zagrożone.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 250
- Imię: bozena
mam 250l akwa.2 bocje wspaniałe 2 bocje pręgowate2 górami 1 glonojad 1 kirysek 2kiryski lamparcje 6 tęczniaków 4 tęczniaki neonowe 2 barwniaki 2 mółowniki 1 kosiarkę.Czy mogę mieć skalary???????? i czy nie mam tego za dużo??????????? proszę o radę.
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
tutaj masz odpowiedź... moim zdaniem masz niezłą siekę w akwarium... ale chyba możesz mieć skalary... chociaż lepiej niech się wypowiedzą specjaliścimaol pisze:Tak naprawdę, to większe niz pysk skalara
I Still Haven't Found What I'm Looking For
-
- Nowicjusz
to doradz jakie mogę trzymać
- maol
- Moderator
Masz w akwarium kompletny bałagan... Wpuszczernie jeszcze sklalarów... moim zdaniem odpada. Najpierw małe porzadki:
- bocje wspaniałe powinny byc w wiekszym stadzie ok. 5 szt. minimum. Proponuję zrezygnować ze wzgledu na rozmiary tych ryb.
- bocje pręgowane (rozumiem że chodzi o botia striata) jak wyżej. Uzupełnij stadko.
- gurami może zostać, ale nie musi.
- tęczniaki - a skad masz te ryby - to chroniony gatunek... Daj jakieś zdjęcie bo nie uwierzę...
- tęczanki neonowe - może być
- barwniaki - jeżeli to para, może być
- mułowniki - chyba mułojady... OK, jak musi być, niech zostanie. Ale ja bym odpuscił.
- kosiarki - zdecydowanie dobij do stada 5-6 sztuk.
I, prawdę mówiąc, miejsca na skalary to ja juz nie widzę. Raczej, patrząc na obsadę szedłbym w tęczanki.
- bocje wspaniałe powinny byc w wiekszym stadzie ok. 5 szt. minimum. Proponuję zrezygnować ze wzgledu na rozmiary tych ryb.
- bocje pręgowane (rozumiem że chodzi o botia striata) jak wyżej. Uzupełnij stadko.
- gurami może zostać, ale nie musi.
- tęczniaki - a skad masz te ryby - to chroniony gatunek... Daj jakieś zdjęcie bo nie uwierzę...
- tęczanki neonowe - może być
- barwniaki - jeżeli to para, może być
- mułowniki - chyba mułojady... OK, jak musi być, niech zostanie. Ale ja bym odpuscił.
- kosiarki - zdecydowanie dobij do stada 5-6 sztuk.
I, prawdę mówiąc, miejsca na skalary to ja juz nie widzę. Raczej, patrząc na obsadę szedłbym w tęczanki.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Nowicjusz
sory to nie tęczniak tylko tęczanka mniejsza.
- maol
- Moderator
Tym bardziej zostałbym przy tęczankach.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back