Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
roślinki na razie mają sera florena i nie rosną nie marnieją... w przyszłym tygodniu poziom światła w moim akwa podniesie sie 2 razy... do 0.6 w/l ... przydałby się dobry nawóz.
Co o nim sądzicie...? MgO , Fe , Cu , Zn, Mn , B , K , Mo , S , K2SO4 , MgSO4 pełen wypas xD Pozdrawiam!
rośliny rosły bardzo dobrze... glonów praktycznie nie było.. ale trzeba dobrać odpowiednią dawkę dla każdego akwarium na podstawie własnych doświadczeń...
makro a zwłaszcza Azot musi się opierać na odrębnym źródle
z allegro ... " (...) dawkujemy nie rzadziej niż 5-7 ml na tydzień / 100 l wody" czyli normalnie na 50 l. to ... 2,5 - 3,5 ml na tydzień. :mrgreen: . Czyli dzidek1983, nie opierałeś sie o wskazówki ;) można by było... zwiększać ... o ml. na dzień... np od 5 ml na dzień.... (dzięki za wskazówkę aby podawać go przed zaświeceniem ;-) nie muszę pytać jak pamiętam to można powiedzieć... dlatego że glony mają "fotosyntezę" podczas gdy jest zapalone światło... tzn. nie magazynują składników pokarmowych ... w przeciwieństwie do roślin ;P ) 8-)
[ Dodano: 2008-04-01, 15:08 ]
;P mogę sie mylić w obliczeniach i czymkolwiek ;P ... po szkole nie myślę już prawie w ogóle ;-)
Witam ja się przesiadłem na ten (dokładnie ten) nawóz z planta makro i muszę powiedzieć, że o ile na tamtym roślinki rosły szybko to dzięki tej mieszance rośliny są teraz znacznie bardziej zielone (taka ciemna zieleń) glonów nie zaobserwowałem więc polecam.