Akwa 60l
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Wielebny
Akwa 60l
Witam.
Do zaprezętowania mam moje akwa .
Jest małe ale fajne w niedalekiej przyszłości będę miał większe.
Podłoże
aqua substrate.
Roślinki nie pamiętam nazw.
2 filtry aqua clar mini 20 kaskada.
Tetra tec 700 kubełek.
Nawóz robiony z skłądników dostepnych na Allegro.
CO 2 butla podłączona do filtra
Oświetlenie 2 x 15 W Flora-Glo i Osram Lumilux Plus
Obsada
15 neonów inesa
10 krewetek red cherry
3 otoski
Akwa ma dopiero 2 dni i muszą roślinki troszkę się wyprostować , zobaczę co bedzie dalej, bedzie trawniczek tylko gościowi w sklepie zabrakło ,jak założe trwniczek to dodam zdięcia.
Pozdrawiam.
Do zaprezętowania mam moje akwa .
Jest małe ale fajne w niedalekiej przyszłości będę miał większe.
Podłoże
aqua substrate.
Roślinki nie pamiętam nazw.
2 filtry aqua clar mini 20 kaskada.
Tetra tec 700 kubełek.
Nawóz robiony z skłądników dostepnych na Allegro.
CO 2 butla podłączona do filtra
Oświetlenie 2 x 15 W Flora-Glo i Osram Lumilux Plus
Obsada
15 neonów inesa
10 krewetek red cherry
3 otoski
Akwa ma dopiero 2 dni i muszą roślinki troszkę się wyprostować , zobaczę co bedzie dalej, bedzie trawniczek tylko gościowi w sklepie zabrakło ,jak założe trwniczek to dodam zdięcia.
Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Re: Akwa 60l
po 1 to nie clar tylko clear a po 2 to moim zdaniem masz wirówkę w akwarium...Saper1 pisze:2 filtry aqua clar mini 20 kaskada.
Tetra tec 700 kubełek
a tak poza tym to bardzo ładne akwarium...
PS ty wpuściłeś od razu rybki??
I Still Haven't Found What I'm Looking For
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
zacznijmy od tego że zbiornik jest źle zastartowany, możesz mieć problemy z niedoborami minerałów i pojawieniem się glonów. To że rybki za wcześnie wpuszczone to nie muszę już chyba pisać.Saper1 pisze:Akwa ma dopiero 2 dni i muszą roślinki troszkę się wyprostować
Do tego akwarium wystarczy Ci spokojnie EX700, reszty filtrów się pozbądź.
akwarium wygląda ładnie, ale jest świeże i zobaczymy co będzie po 2 tygodniach. Trawniczek w akwarium to wcale nie taka prosta sprawa, więc może Ci się nie udać.
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
No jak na na 2 dzień to nie jest źle...Zobaczymy jak będzie wyglądało za kilka tyg.
CO do filtrów to przez pierwszy tydzień wszystkie te filtry mogą działać razem ale po tygodniu, dwóch zostaw tylko Tetre.
Mam parę pytań odnośnie podłoża Aqua-art..
- Jakie parametry miałeś baniaku zaraz po zalaniu i dziś...
- Czy podłoże to mocno zmętnia wodę zaraz po zalaniu?
- No i czy dawałeś jakiś substrat pod to podłoże...
CO do filtrów to przez pierwszy tydzień wszystkie te filtry mogą działać razem ale po tygodniu, dwóch zostaw tylko Tetre.
Mam parę pytań odnośnie podłoża Aqua-art..
- Jakie parametry miałeś baniaku zaraz po zalaniu i dziś...
- Czy podłoże to mocno zmętnia wodę zaraz po zalaniu?
- No i czy dawałeś jakiś substrat pod to podłoże...
- JARECZEK
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Jarek
Jak sie nazywa ta zielona wyska zielona roślina po prawej stronie? Przy samej szybie rośnie.
- JARECZEK
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Jarek
O tak o tą chodziło dzięki wielkie ;-)
- ktosik17
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: grzegorz
- Nazwisko: jaskulski
- Kontakt:
czy to tlo strukturalne? zrobiles jakies przerobki w tym tle (w tle strukturalnym) jesli to jest tlo strukturalne bez przerubek to poczytaj forum odnosnie takiego tla i jego WAD i zalet
- Bizon
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Krzysiek
- Kontakt:
Przepraszam za mały offtop, ale czy mógłby ktoś podać link do tego tematu o tłach strukturalnych? Jakiegoś diabła wyszukiwarka chce wyszukiwać tylko użytkowników, a ręcznie nie znalazłem nic na temat przeróbek.
Z góry dzięki
Z góry dzięki
Kultura wymaga podziękować... ale zamiast tego możesz kliknąć "pomógł" ^^.
-
- Zainteresowany
Witam.
Panowie.
Thierry Henry.
Masz racje CLEAR tak się nazywa Aqua Clear.
lolek.
Źle zastartowane zawsze tak robiłem tylko jak wymieniam wszystko w akwa, to nie wylewam wody tylko zalewam zbiornik tą sama wodą co byłą i podmiana co tydzień 10L.
Rybki zawsze wpuszczam po zalaniu i jak na razie nie narzekały tylko ciągle wołąją jeśććććć. :-)
I powiem że teraz każda roślinka ma tyle bombli że nie mogą udźwignąć aż miło popatrzeć jak się śmieją z radości , dobre podłoże, nawóż, CO2 i oświetlenie , odpukać wszystko gra .
Piwosz.
Parametry nie mierzyłęm nigdy , ryby zdrowe , roślinki też podmiana wody co tydzień 10l. Po co mierzyć, ja nie mam rybek za 500zł.szt.
Pytasz o podłoże , nie zmętnia wody , wręcz je klaruje i obniża twardość tym samym pH.
Pytasz o odżywki do podłoża , tak dałęm przed zasypaniem aqua substrate , Penac P Penac W , Bacter 100 , Tourmaline BC, Clear Super wszystko w małych pojemniczkach .
wymieszałęm zanim zasypałem aqua subsrate.
JARECZEK.
Nie wiem co to za roślinka. sorki
kotosik.
Jest to tło strukturalne firmy Wromak kupiłem na Allegro za 70 zł. bardzo fajne i nie mam z nim żadnego problemu.
Pozdrawiam.
Panowie.
Thierry Henry.
Masz racje CLEAR tak się nazywa Aqua Clear.
lolek.
Źle zastartowane zawsze tak robiłem tylko jak wymieniam wszystko w akwa, to nie wylewam wody tylko zalewam zbiornik tą sama wodą co byłą i podmiana co tydzień 10L.
Rybki zawsze wpuszczam po zalaniu i jak na razie nie narzekały tylko ciągle wołąją jeśććććć. :-)
I powiem że teraz każda roślinka ma tyle bombli że nie mogą udźwignąć aż miło popatrzeć jak się śmieją z radości , dobre podłoże, nawóż, CO2 i oświetlenie , odpukać wszystko gra .
Piwosz.
Parametry nie mierzyłęm nigdy , ryby zdrowe , roślinki też podmiana wody co tydzień 10l. Po co mierzyć, ja nie mam rybek za 500zł.szt.
Pytasz o podłoże , nie zmętnia wody , wręcz je klaruje i obniża twardość tym samym pH.
Pytasz o odżywki do podłoża , tak dałęm przed zasypaniem aqua substrate , Penac P Penac W , Bacter 100 , Tourmaline BC, Clear Super wszystko w małych pojemniczkach .
wymieszałęm zanim zasypałem aqua subsrate.
JARECZEK.
Nie wiem co to za roślinka. sorki
kotosik.
Jest to tło strukturalne firmy Wromak kupiłem na Allegro za 70 zł. bardzo fajne i nie mam z nim żadnego problemu.
Pozdrawiam.
-
- Stały bywalec
- Imię: Kamil
- Kontakt:
jakie tam masz swietlówki????
[ Dodano: 2008-04-14, 21:52 ]
sorka niedopatrzałem postu juz wiem
[ Dodano: 2008-04-14, 21:52 ]
sorka niedopatrzałem postu juz wiem
-
- Zainteresowany
Panowie.
Powiem tak filtry zostają !!!!!!!!!!!! bo wodę mam jak kryształ i oto mi chodzi , chyba widać na zdięciach.
i jeszcze jedno jak ktoś by chciał przerobic sobie tak pokrywe jak jak do swojego akwa , na dwie świetlówki to w dziale zrób to sam, link http://e-akwarystyka.pl/topics12/6789.htm tam opisałem jak to zrobiłęm. i mam dwie świetlówki.
Pozdrawiam.
Powiem tak filtry zostają !!!!!!!!!!!! bo wodę mam jak kryształ i oto mi chodzi , chyba widać na zdięciach.
i jeszcze jedno jak ktoś by chciał przerobic sobie tak pokrywe jak jak do swojego akwa , na dwie świetlówki to w dziale zrób to sam, link http://e-akwarystyka.pl/topics12/6789.htm tam opisałem jak to zrobiłęm. i mam dwie świetlówki.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2008-04-14, 23:06 przez Saper1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Ja ryb nie mam a parametry kontroluje...ale nie o to chodzi....Saper1 pisze:Po co mierzyć, ja nie mam rybek za 500zł.szt.
Chodziło mi o to jak to podłoże obniża twardość i pH....chce na kilku przykładach zobaczyć czy warto kupić to podłoze.
No widzę że troszkę zainwestowałeś w ten baniak....kupowałes całe opakowania czy od kogoś na "adowskie łyżeczki"Saper1 pisze:Penac P Penac W , Bacter 100 , Tourmaline BC, Clear Super wszystko w małych pojemniczkach .
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 72
- Imię: Wiktor
Ma klimacik