Witam wszystkich!!!
Mam akwarium 30l.
I chcę zrobić nową jego aranżację tylko powiedzcie mi jakie rośliny mam kupić żeby się nic z nimi nie działo np gniły.. itd. Najlepiej jakieś szybko rosnące... Myślę o moczarce i co dalej?? Chciałbym mieć dużo roślin w moim akwarium...
Pozdrawiam!!!
[ Dodano: 2008-04-23, 17:55 ]
A i jescz jedno jakie podłoże sobie dać??
zmieniłem tytuł na mniej dramatyczny
Zakładam akwarium, jakie rośliny mało wymagające?
Moderator: ModTeam
- wojtek229
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: wojtek
Zakładam akwarium, jakie rośliny mało wymagające?
Ostatnio zmieniony 2008-04-24, 13:35 przez wojtek229, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 300
- Imię: Maciek
- Nazwisko: Kaznowski
- Kontakt:
Re: Zakładam akwarium, jakie rośliny mało wymagające?
jakie będziesz miał oświetlenie, jaką będziesz miał filtracja, czy będziesz używał co2 ??,jakie masz parametry, jak długo masz akwarium??,
żwir to będzie 2 - 4 mm. razem z nawozem
czy będziesz używał nawozy ??, jeśli tak to jakie ??
żwir to będzie 2 - 4 mm. razem z nawozem
czy będziesz używał nawozy ??, jeśli tak to jakie ??
- Guts
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Conrad
Re: Pomocy...
Chcesz szybko rosnące rośliny w 30l trzymać? :roll: Nie ma roślin nie gnijących,każda zgnije jeśli nie będziesz dbał o akwarium.Opisz dokładniej swój zbiornik,podaj parametry wody,oświetlenie oraz pomysł jaki masz na aranżacje...wojtek229 pisze:Witam wszystkich!!!
Mam akwarium 30l.
I chcę zrobić nową jego aranżację tylko powiedzcie mi jakie rośliny mam kupić żeby się nic z nimi nie działo np gniły.. itd. Najlepiej jakieś szybko rosnące... Myślę o moczarce i co dalej?? Chciałbym mieć dużo roślin w moim akwarium...
No moje łoże to na panelach stoi,czasem zaskrzypi ale wszystko jest ok ;-)wojtek229 pisze: A i jescz jedno jakie podłoże sobie dać??
A na poważniej wszystko zależy od roślin jakie chcesz docelowo mieć w akwarium oraz zasobności kieszeni.
"Tylko oczyma drugich ,możemy dostrzec swoje błędy."
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 300
- Imię: Maciek
- Nazwisko: Kaznowski
- Kontakt:
Re: Pomocy...
podłoże do akwarium :roll: 2 - 4 mm. żwirGuts pisze:No moje łoże to na panelach stoi,czasem zaskrzypi ale wszystko jest ok ;-)wojtek229 pisze: A i jescz jedno jakie podłoże sobie dać??
A na poważniej wszystko zależy od roślin jakie chcesz docelowo mieć w akwarium oraz zasobności kieszeni.