szafka pod akwarium
Moderator: ModTeam
- zbyszek80
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: zbyszek
Re: szafka pod akwarium
A jak to sie ma do szafek pod akwa 180-200L sprzedawanych na allegro? Sądzicie, że są wystarczająco wytrzymałe? Ma ktoś takie?
-
- Nowicjusz
- Imię: Bartek
a czy ktos moze mi powiedziec ile kosztuja takie szafki pod akwaria okolo 300l??????????
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
xbartxxx jakie wymiary ma twoje akwarium??? Sprawdź na allegro tam masz bardzo dużo szafek.
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Damian
pozwole sobie podpiac sie pod temat, poniewaz zaskoczyly mnie opinie na tym forum ze pod 112stke nie trzeba specjalnych wzmocnien
blat ma 24 mm, scianki 14 mm, calosc na 4 nozkach, generalnie stoi juz tydzien ale wydaje mi sie ze lekko blat sie ugial.
ogolnie szafka nie byla chybotliwa i sprawiala wrazenie solidnej :]

blat ma 24 mm, scianki 14 mm, calosc na 4 nozkach, generalnie stoi juz tydzien ale wydaje mi sie ze lekko blat sie ugial.
ogolnie szafka nie byla chybotliwa i sprawiala wrazenie solidnej :]
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Akwarium 112l w sumie ze wszystkim waży ok 150 kg - co oznacza że przeciętna szafka powinna bez większych problemów je utrzymać. Co najwyżej trzeba ją wzmocnić tak, żeby nie złożyła się na bok (np. dając z tył u szafki usztywnienie z płaskownika w rogach szafki)
Ostatnio zmieniony 2008-05-05, 12:27 przez maol, łącznie zmieniany 1 raz.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Nowicjusz
- Imię: Damian
no to chyba nie bede jej wymienial, bo blat jest dokladnie rozmiarow dna i ladnie mi pasuje do reszty mebli ;)
w kazdym badz razie bardziej mnie martwilo ze blat sie ugnie na srodku a nie ze sie zlozy na bok
w kazdym badz razie bardziej mnie martwilo ze blat sie ugnie na srodku a nie ze sie zlozy na bok
-
- Nowicjusz
- Imię: Piotrek
Ja zastanawiałem się nad czymśtakim do akwarium 126l.

Te komody są zrobionoe z blatu MDF grubość 37mm (blat) a 18mm boki. Myślałem że pod spód można jeszcze dać 4 nóżki metalowe regulowane i ciężar by się wtedy rozłożył na 8 nogach. Sama ta komoda wazy 75Kg wiec akwarium 126l powinna utrzymać. Co o tym myślicie???

Te komody są zrobionoe z blatu MDF grubość 37mm (blat) a 18mm boki. Myślałem że pod spód można jeszcze dać 4 nóżki metalowe regulowane i ciężar by się wtedy rozłożył na 8 nogach. Sama ta komoda wazy 75Kg wiec akwarium 126l powinna utrzymać. Co o tym myślicie???
- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
Nie widziałem tego na żywo. Jestem ciekaw jakiej jakości są te nogi. Jeśli są stalowe i mocno zamocowane, to nawet bez dodatkowych nóżek powinno wytrzymać ciężar 130 litrowego akwarium.
-
- Nowicjusz
nogi śa plastikowe. Jak ją kupir to wymienie je na jakieś metalowe i kokupie jeszcze 4 żeby było 8.
-
- Forumowicz
- Imię: Andrzej
Zobacz jak wygląda w środku jak są tam dwie pionowe ścianki a zakładam że są to będzie dobrze Dodatkowe i mocna nóżki jak najbardziej polecam . Dla całkowitej spokojności możesz jeszcze tylną płytę wymienić na 18mm i solidnie przykręcić .picia136 pisze:Ja zastanawiałem się nad czymśtakim do akwarium 126l.
[url=http://images50.fotosik.pl/24/a8ac969957148883m.jpg]Obrazek[/URL]
-
- Nowicjusz
jedna komoda jak i druga ma 2 pionowe scianki miedzy pułkami
-
- Forumowicz
No to zrób tak kup zgrzewkę piwa .Zaproś 2 ,3 solidnych wagowo kumpli ,niech usiądą na komodzie i powoli sączą królewski płyn .A ty w tym czasie badaj stan szafki .
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Jeżeli faktycznie szafka ma w środku podpory to tylko zmienić nóżki i jest ok.
Jakby co to się piszę. Sam ważę prawie tyle co to akwarium. :rotfl:andypl33 pisze:Zaproś 2 ,3 solidnych wagowo kumpli ,niech usiądą na komodzie i powoli sączą królewski płyn .
-
- Forumowicz
No to mały zlocik w Wawie moje 98 kilo żywej wagi zgłasza chęć testowania szafki .