czy te rybki sobie nie przeszkadzają???
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
czy te rybki sobie nie przeszkadzają???
ok;;; poslucham waszych rad;;; zmieniam obsade bo rzeczywiscie tamta nie byla najlepsza;;;; teraz bede mial: 8 neonow; 6gupikow (2samce i 4samice); 2 pandy; 2 glonojady; 2 sumiki szkliste; 1 mulojada i 1 bojownika i 2 danio!!!!!! akwarium mam 60l.... czy takie cos moze byc???? srednia optymalna temperatura dla tych rybek to ok. 25*C..... co wy na to????
ELEKX
- ..::Robin::..
- Forumowicz
- Imię: xxxxx
Re: czy te rybki sobie nie przeszkadzają???
Neonow to min 10,troche za duzo tych gupikow namnoza ci sie i bedziesz mial plage,pandy sa to kiryski stadne min 4 ,dla glonojadow za male o ile sa to zbrojniki?,danio i sumy szkliste tez stadne dla mulojada za male reszta i bojownik moze obgryzac pletwy samcom gupika ja ci proponuje tak:
10 neon
5 kirysek panda
1+2 gupik
parka ramireza
i masz mala amazonke lub:
4 sumiki szkliste
8 danio
harem bojownika 1+2
i mala azje masz
pozdro
10 neon
5 kirysek panda
1+2 gupik
parka ramireza
i masz mala amazonke lub:
4 sumiki szkliste
8 danio
harem bojownika 1+2
i mala azje masz
pozdro
-
- Forumowicz
- Kontakt:
wielkie dzieki :mrgreen: skorzystam napewno z ktoregos wariantu :roll: THX
ELEKX
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Prawie dobrze to zaplanowałeś z tym że zrezygnował bym pandy albo z szumików szklistych nieonki to ryby stadne podobnie jak danio ( najlepiej czują się w minimalych stadkach 10sz im większe stadko tym lepiej)
bojownikowi dokup samiczke lepiej będzie się prezentował.
Mam nadzieję że posząc danio miałeś na myśli danio pręgowane,lamparcie lub podobnej wielkości a nie naprzykład malabarskie.
Dobrze pomyślałeś bo zadbałeś o zasiedlenie każdej warstwy akwarium dno( mułojad panda sumik szklisty) środek (neonki i po części gupiki) powierzchnia (danio i znów poczęści gupiki).
bojownikowi dokup samiczke lepiej będzie się prezentował.
Mam nadzieję że posząc danio miałeś na myśli danio pręgowane,lamparcie lub podobnej wielkości a nie naprzykład malabarskie.
Dobrze pomyślałeś bo zadbałeś o zasiedlenie każdej warstwy akwarium dno( mułojad panda sumik szklisty) środek (neonki i po części gupiki) powierzchnia (danio i znów poczęści gupiki).