Czym nawozić?
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Dawid
- Kontakt:
Re: Czym nawozić?
To Ferro+ i Macro mi wystarczy czy coś jeszcze dobrze byłoby zastosować?
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Głównie to potrzebny ci jest PG Classic .... Ferro+ i Macro możesz dokupić kiedy zobaczysz jakieś niedobory... z tych dwóch bardziej według mnie potrzebny będzie ci nawóz makroelementy....mikroelementy masz w Classic'u i w kranówie...dawid_f831 pisze:To Ferro+ i Macro mi wystarczy czy coś jeszcze dobrze byłoby zastosować?
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Piotr
- Kontakt:
Piwosz, masz zupełną rację classic i makro
dlaczego makro a dlatego że w makro mamy magnez, fosfor, azot, to jak wspomniał marthinez dostarczane jest dzięki dużej obsadzie i podmianom wody (Mg) ale jest jeszcze potas którego niedobory zazwyczaj są pierwsze a wszystkie firmowe nawozy Makro właśnie tego mają najwięcej w swoim składzie
alternatywą nawozu makro może być podawanie k2so4 ale to dopiero jak będziemy wiedzieli jaki jest poziom Po4 i No3
ale tak jak wszyscy wspomnieli najlepiej poczekać na jakieś objawy niedoborów makro
i jak napisał marthinez ostrożnie
dlaczego makro a dlatego że w makro mamy magnez, fosfor, azot, to jak wspomniał marthinez dostarczane jest dzięki dużej obsadzie i podmianom wody (Mg) ale jest jeszcze potas którego niedobory zazwyczaj są pierwsze a wszystkie firmowe nawozy Makro właśnie tego mają najwięcej w swoim składzie
alternatywą nawozu makro może być podawanie k2so4 ale to dopiero jak będziemy wiedzieli jaki jest poziom Po4 i No3
ale tak jak wszyscy wspomnieli najlepiej poczekać na jakieś objawy niedoborów makro
i jak napisał marthinez ostrożnie
miłego dnia