Rysa zewnętrzna i niewielkie obtłuczenie szyby. Czy zalewać?
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
Rysa zewnętrzna i niewielkie obtłuczenie szyby. Czy zalewać?
Właśnie kupiłem sobie nowe akwarium 112 l i niefortunnie obiło mi się :oops: jak wnosiłem go po schodach. Efekt: Jedna dokładnie 1 cm ledwo wyczuwalna pod palcem rysa Zewnętrzna na szybie bocznej, oraz jeden odprysk szyby też niewielki około 5 mm średnicy, płytki, na szybie przedniej. :evil:
Naczytałem się wiele o takich niby małych rysach Zewnętrznych i straaasznie mnie to zestresowało. :shock: :-?
Porszę o pomoc! Czy takie akwarium nadaje się jeszcze do użytku czy muszę go jakoś "naprawić" przed zalaniem? Szyba o grubości 6 mm, akwarium firmy Wimal, proste 80x35. Jeżeli co to mógłbym pewnie trochę mniej nalewać wody chyba. Zmniejsza to pewnie obciążenie materiału. :-/ Albo oddać na gwarancję ;-)
Dzięki z góry za porady!
Naczytałem się wiele o takich niby małych rysach Zewnętrznych i straaasznie mnie to zestresowało. :shock: :-?
Porszę o pomoc! Czy takie akwarium nadaje się jeszcze do użytku czy muszę go jakoś "naprawić" przed zalaniem? Szyba o grubości 6 mm, akwarium firmy Wimal, proste 80x35. Jeżeli co to mógłbym pewnie trochę mniej nalewać wody chyba. Zmniejsza to pewnie obciążenie materiału. :-/ Albo oddać na gwarancję ;-)
Dzięki z góry za porady!
- picia1992
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Re: Rysa zewnętrzna i niewielkie obtłuczenie szyby. Czy zalewać?
jeśli kupiłeś to w sklepie to pewnie że mozesz oddać na gwarancję
-
- Nowicjusz
wiem, że mogę na gwarancję oddać ale, czy nie Pęknie pod naporem wody???
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Możliwe, że tak.
Moje akwarium miało ryse 1cm i skleiłam sylikonem przeznaczonym do akwarium. Myślałam, że wszystko ok, ale rysa się tylko powiększała i była już na całe dno:/. Sklejanie sylikonem już nic nie dało.
Moja porada oddaj na gwarancję.
Moje akwarium miało ryse 1cm i skleiłam sylikonem przeznaczonym do akwarium. Myślałam, że wszystko ok, ale rysa się tylko powiększała i była już na całe dno:/. Sklejanie sylikonem już nic nie dało.
Moja porada oddaj na gwarancję.
-
- Nowicjusz
Dzięki za porady już wymieniłem :mrgreen: Właśnie zalałem i czekam z tydzień czy przecieków nie będzie. :idea: :?: :idea: niedługo zaczynam hodowlę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 8-)
- picia1992
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
powodzenia. A co chcesz tam chodować
-
- Forumowicz
- Imię: rajmund
- Kontakt:
Masz szczęście że Ci przyjeli. Wada jest ewidentnie z winy użytkownika a nie wadą fabryczną i nie mieli obowiązku przyjmować.
-
- Nowicjusz
Wiem, że miałem szczęście, i bardzo dobrze
:idea: Myślę o założeniu biotopu z żyworodnymi piękniczkowatymi lub z drobnoustkami i kiryskami. Może da się połączyć te dwie hodowlę i zrobić akwarium ozdobne.. :?: :idea:

:idea: Myślę o założeniu biotopu z żyworodnymi piękniczkowatymi lub z drobnoustkami i kiryskami. Może da się połączyć te dwie hodowlę i zrobić akwarium ozdobne.. :?: :idea:
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Łoo, ale masz szczescie. Ja bym nawet nie probowal oddawac, bo bym stwierdzil, ze mi nie przyjma. Przeciez wiadomo bylo, ze to ty zrobiles:D Przeciez oni nie sprzedaja stluczonych akwarii 

Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.