Jakie podłoże?
Moderator: ModTeam
- daniel.iron
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 250
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Jakie podłoże?
z tego co policzyłem podkładu pod podłoże potrzebuje ok 4,5kg a samego żwirku ok 12kg (wysokość żwirku uśredniłem do 5,5 bo daje 4cm na przodzie i 7cm z tyłu).
Dobrze myślę?
Czy biogrunt, aquasubstrate, complete substrate, floran+floran start jest na tym samym poziomie co najlepiej kupić?
Dobrze myślę?
Czy biogrunt, aquasubstrate, complete substrate, floran+floran start jest na tym samym poziomie co najlepiej kupić?
- KrZyWy
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Kuba
- Kontakt:
Poczytaj sobie co i ile zawiera danych pierwiastków. Ziemia ogrodowa i tak jest najlepsza ponieważ zawiera wszystko to co wasze substraty i nawet nie trzeba dozować CO2 ponieważ, samo ulatuje z ziemi ( w ziemi jest węgiel który się utlenia).
Używam TYLKO Pokarmów Firmy
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Pawe³
a ja mam takie pytanko czy ziemia pod żwirkiem nie bedzie zabarwiala wody??
- macio
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 72
- Imię: Maciek
- Kontakt:
Jeśli dokładnie i grubo przykryjesz żwirkiem to nie będzie barwiło.blachu91 pisze:a ja mam takie pytanko czy ziemia pod żwirkiem nie bedzie zabarwiala wody??
Teraz kostka 

-
- Zainteresowany
gruba to znaczy ile?? np 6 cm wystarczy?? i ile tej ziemi sie daje?? no i jakiej ziemi??
- macio
- Przyjaciel forum
- Kontakt:
ogrodowejblachu91 pisze:no i jakiej ziemi??
około 1cmblachu91 pisze:i ile tej ziemi sie daje?
Powinno ale możesz troszkę więcejblachu91 pisze:gruba to znaczy ile?? np 6 cm wystarczy??
Teraz kostka 

-
- Zainteresowany
to ze ogrodowej to wiem ale jest duzo rodzaji ziemi ogrodowej np kwasna odkwaszana itp.
- daniel.iron
- Forumowicz
- Kontakt:
a ja mam też pytanie jeszcze.
jaki żwirek zastosować chcę mieć parę kirysków w swoim akwa. I mam jeszcze jedno pytanie czy taka niewielka plaża to dobry pomysł? Jeżeli tak to jaki piasek zastosować i jak odgrodzić piasek od żwirku?
jaki żwirek zastosować chcę mieć parę kirysków w swoim akwa. I mam jeszcze jedno pytanie czy taka niewielka plaża to dobry pomysł? Jeżeli tak to jaki piasek zastosować i jak odgrodzić piasek od żwirku?
- macio
- Przyjaciel forum
- Kontakt:
Jeśli chcesz mieć plaże w akwarium żwirek musi być ciemny jaki zastosowaćza bardzo nie wiem ale niemoże być gruby. Oddzielić plaże od żwirku możesz za pomocą plexi apóżniej ją wyciągnieszdaniel.iron pisze:jaki żwirek zastosować chcę mieć parę kirysków w swoim akwa. I mam jeszcze jedno pytanie czy taka niewielka plaża to dobry pomysł? Jeżeli tak to jaki piasek zastosować i jak odgrodzić piasek od żwirku?
Teraz kostka 

- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Musi to być dosyc drobny żwir i bez ostrych krawędzi bo kiryski mogą sie pociąć na nich...daniel.iron pisze:aki żwirek zastosować chcę mieć parę kirysków w swoim akwa.
To zależy od twojej koncepcji na wystrój akwa.....piach od zwiru możesz odgrodzić pleskią kawałkiem plastiku lub porządnym kartonem (ale to tylko na czas wsypywania podłozy).daniel.iron pisze:I mam jeszcze jedno pytanie czy taka niewielka plaża to dobry pomysł? Jeżeli tak to jaki piasek zastosować i jak odgrodzić piasek od żwirku?
- daniel.iron
- Forumowicz
- Kontakt:
a czy mógłbym was bardzo ładnie prosić
o przeszperanie allegro i dania paru linków dla przykładu nie znam się na tym a wklejanie moich 10 linków a potem waszych tylko zaśmieci wątek. tak wiec mam do was tę gorącą prośbę

- kamilb
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Kamil
- Kontakt:
No...pojawiam się nazot, bo zakładam 112l roślinne;)
I mam problem - ile kg podłoża Tetry będę potrzebował?
I mam problem - ile kg podłoża Tetry będę potrzebował?
- macio
- Przyjaciel forum
- Kontakt:
Może ile l bo na kilo takie rzeczy nie warto brać bo niewiadomo ile to naprawdę waży a jaka jest objętość myślę że 3l na 112l wystarczykamilb pisze:ile kg podłoża Tetry będę potrzebował?
Teraz kostka 

- kamilb
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Dzięki. Moja dziewczyna dała takie wiaderko na 200l i rośliny rosną elegancko, więc dla mnie to będzie też optymalna dawka.Piwosz pisze:Wiaderko 5,8kg na pewno wystarczy.....
Jeszcze raz dzięki za odp.
Wkrótce pewnie dam zdjęcia;]