Metna woda
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Mariusz
Metna woda
Mam akwarium 30l. a w nim 15gupikow 1 gurami złote 2 molinezje czarne 2 glonojady 2 kiryski spirzowe. Jakies 2 roslinki. Zarówka 1*25W. W akwarium jest zamontowany nowy filtr do akwa. 50l. Ostatnio kupilem pokarm dla glonojada w postaci tabletek. Wrzucilem 1 tabletke na noc a rano cala woda w akwarium byla metna. Nastepnego dnia bylo tak samo. Po calym dniu filtrowania woda znowu staje sie czysta, ale jak na noc wrzuce tabletke na noc rano znowu jest bardzo metna. POMUSZCIE
- Lunatic_86
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Dariusz
- Kontakt:
Re: Metna woda
Pierwsza i generalna sprawa, masz STRASZNE przerybienie:
W 30l 2 glonojady?? jeden to już jest za dużo, glonojad potrzebuje dużego akwa, to samo tyczy sie gurami. Ale jeśli chodzi o te tabletki to one jeśli nie zostaną zjedzone to się rozpuszczaja i to może być przyczyna metnienia.
W 30l 2 glonojady?? jeden to już jest za dużo, glonojad potrzebuje dużego akwa, to samo tyczy sie gurami. Ale jeśli chodzi o te tabletki to one jeśli nie zostaną zjedzone to się rozpuszczaja i to może być przyczyna metnienia.
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Piotr
lekcja z tego tabletka jest przyczyna metnosci wody jak dla mnie za duzo ryb masz w akwarium to tylko 30 l pamietaj
-
- Nowicjusz
a mozna jakos usunac te zmetnienie??
-
- Zainteresowany
jak sam mowisz jest czysta jak nie wrzucasz tabletek nie wrucaj bo ich nie zjadaja a wgl masz za duzo ryb pozbadz sie niektorych
-
- Nowicjusz
jeszcze jedna sprawa. Strasznie szybko rosna mi glony w akwarium??
- Lunatic_86
- Stały bywalec
- Kontakt:
kbtor,
sam na początku zadawałem głupie pytania, także z jednej strony nie dziwie się
sam na początku zadawałem głupie pytania, także z jednej strony nie dziwie się
-
- Zainteresowany
no to nie wrzucaj glonojada tych tabletek to nie bedzie woda metna dwa glonojady zjedza glony i bedzie ok a tak to tabletki ejdza a glonow nie a wgl człowieku masz 30 l akwarium a z tego co piszesz jakies 22 ryby ja mam 63 l i 22 ryby to jak wsadze to jest akurat one sie u ciebie dusza wyzuc troche
-
- Zainteresowany
prawda to jest jakby do kuli 2 litry utrzymywac okolo 5-10ryb one sie mecza !!!
- Lunatic_86
- Stały bywalec
- Kontakt:
kbtor,
Rozumiem cię, o to samo mi mniej więcej chodzi, błędy początkującego, ja też myślałęm na początku, że w tej swojej 45 to zmieszcze "100" ryb i to najlepiej po 2 z każdego gatunku nie patrząc na gatunek, jednak po przykrych przeżyciach na początku szybko się nauczyłem, żeby uważać.
Rozumiem cię, o to samo mi mniej więcej chodzi, błędy początkującego, ja też myślałęm na początku, że w tej swojej 45 to zmieszcze "100" ryb i to najlepiej po 2 z każdego gatunku nie patrząc na gatunek, jednak po przykrych przeżyciach na początku szybko się nauczyłem, żeby uważać.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
mchojecki4 - są dwa sposoby na Twoje problemy - albo szybkie powiekszenie zbiornika, do jakichś 150l, albo drastyczna redukcja obsady -oddając ryby do najblizszego sklepu. Każda z tych metod pomoże.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back