African Dwarf Frog

Inne zwierzęta wodne.

Moderator: ModTeam

Awatar użytkownika
Ania16
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 112
Imię: Ania
Nazwisko: :)

African Dwarf Frog

Post autor: Ania16 » 2008-05-27, 20:44

Czesc Jestem Ania i jestem tu nowa więc nie wiem czy we właściwym miejscu pisze ten temat. A więc mam pytanie , wczoraj kupiłam sobie zabke o nazwie African Dwarf Frog i chcialabym się coś o niej dowiedzieć. Nie wiecie jak ta nazwa brzmi po polsku i gdzie moge się o niej więcej dowiedzieć? Z góry dziękuje i przepraszam jeżeli napisałam post w niewłaściwym miejscu. :)
<3<3<3

Awatar użytkownika
maciekdziuba
Stały bywalec
Pojemność akwarium: 200
Imię: Maciek
Kontakt:

Re: African Dwarf Frog

Post autor: maciekdziuba » 2008-05-27, 21:54

ja Ci dam jedna rade:
- zanim kupisz żywe zwierzę, dowiedz sie czegos, a najlepiej wszystkiego na jego temat
Pozdro :-D
Maciek

Kleo
Forumowicz
Pojemność akwarium: 0
Imię: Katarzyna
Nazwisko: Mitrus
Kontakt:

Post autor: Kleo » 2008-05-27, 22:00

1. Cześć Aniu :D Jestem Kasia xD

Przykro mi, szukałam ile wlezie, żeby ci podać ciekawe stronki o żabkach, ale mogę ci powiedzieć jedno...
... Dosłownie jej nazwa oznacza afrykańską żabę karłowatą ;) Może inni coś będą wiedzieć.

I tak, w dobrym miejscu piszesz ;)
Pozdro dla fanów ,,Piratów z Karaibów" i Freddy'ego Krueger'a z filmu ,,Koszmar z ulicy Wiązów" :* ;D

Awatar użytkownika
marthinez
Obłąkany forumowicz
Pojemność akwarium: 270
Imię: Marcin

Post autor: marthinez » 2008-05-27, 22:17

Ania16 pisze:Czesc Jestem Ania i jestem tu nowa więc nie wiem czy we właściwym miejscu pisze ten temat. A więc mam pytanie , wczoraj kupiłam sobie zabke o nazwie African Dwarf Frog i chcialabym się coś o niej dowiedzieć. Nie wiecie jak ta nazwa brzmi po polsku i gdzie moge się o niej więcej dowiedzieć?
Proszę bardzo: http://pl.wikipedia.org/wiki/Karlik_szponiasty ;)

A na drugi raz zastosuj się do tej rady:
maciekdziuba pisze:- zanim kupisz żywe zwierzę, dowiedz sie czegos, a najlepiej wszystkiego na jego temat
Obrazek

Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum

Awatar użytkownika
Ania16
Nowicjusz

Post autor: Ania16 » 2008-05-31, 05:33

Oh Dziekuje Wam Serdecznie !! Jestescie Koffani!! Dzieki Kleo, za przetlumaczenie a marthinez, za linka , no i oczywiscie podziekowania domaciekdziuba, za dobra rade :padam: Spadam! Narka papapa :P :P :P

[ Dodano: 2008-05-31, 05:46 ]
A jeszcze małe pytanko, tę ochotke czy dafnia moge kupic w zoologu?? I jakby ktos byl na tyle mily i powiedzial mi jak te nazwy brzmia po angielsku to bym byla prze-wdzięczna :) ^^ :wstyd: :wstyd: :wstyd: ok spadam juz!!
<3<3<3

Awatar użytkownika
matmax426
Zakręcony forumowicz
Pojemność akwarium: 82
Imię: mat
Nazwisko: mam :)
Kontakt:

Post autor: matmax426 » 2008-05-31, 11:18

ochotka to bloodworms

Awatar użytkownika
Ania16
Nowicjusz

Post autor: Ania16 » 2008-06-03, 05:19

Ludu ! Znacie sie trochi na tych zabkach? One zawsze tak na dnie tylko siedza ? No chyba ze w nocy szleja ...ale zawsze jak zagladne to na dnie .. mam je 6 bo czytalam ze to stadne zabki a tylko od czau do czasu jakas po powietrze podplynie...ale i to nieczeste zjawisko... Moze to dlatego ze nie siedze przed akwarium i wlepiam wzrok w zabki...wiecie szkola praca szkola praca... a tak z :offtopic: to mysle nad kupnem zółwia wodno lądowego..albo tylko lądowego..hmmm...ok bo ja tu caly czas offtopikuje ... :zawstydzony: :zawstydzony: :zawstydzony: :wstyd:
<3<3<3

ODPOWIEDZ