obsada 100l
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 100
- Imię: Marcin
Re: obsada 100l
Mam jeszcze jedno pytanko zamiast pielęgniczek kakadu lub ramirez mogę dać też Prętnika karłowatyego (Colisa lalia) >???> :zdziwko: :/
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
:szok: :szok: :szok:Nicole pisze:A tak apropos to ile dożył, bo ja uważam za późną starość bojownika tak 6-7 lat, to jest późna starość u bojownika.
Olu, to może ty podasz nam źródło takich informacji?
Z mojej wiedzy na ten temat wynika, ze Betta splendens, to rybki, które niestety żyją krótko.

2 latka to już dużo, a 3 to naprawdę staruszek. ;)
Może to u nas takie staruchy a podlasiu się hodują? :hyhy:
Źródło? No niestety, z Internetu tego nie wiem.
Jeden mój kolega miał chyba 6 czy 7-letniego bojownika, a zaufany akwarysta miał bodajże 7-letniego starucha, ogólnie to juz sporo słyszałam od kolegów (bo koleżanki niestety mają w głowie piwo, wódkę i chłopaków :looka: ) akwarystów, że ich bojowniki dożywały tych co najmniej 4-5 lat, może to jakieś mutanty? :looka: Może rzeczywiście 6-7 lat przesadzilam, bo tylko o kilku takich słyszalam, ale 4-5 lat to z tego co wiem bardzo często się zdarza :/
Źródło? No niestety, z Internetu tego nie wiem.
Jeden mój kolega miał chyba 6 czy 7-letniego bojownika, a zaufany akwarysta miał bodajże 7-letniego starucha, ogólnie to juz sporo słyszałam od kolegów (bo koleżanki niestety mają w głowie piwo, wódkę i chłopaków :looka: ) akwarystów, że ich bojowniki dożywały tych co najmniej 4-5 lat, może to jakieś mutanty? :looka: Może rzeczywiście 6-7 lat przesadzilam, bo tylko o kilku takich słyszalam, ale 4-5 lat to z tego co wiem bardzo często się zdarza :/
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 100
Mam jeszcze jedno pytanko zamiast pielęgniczek kakadu lub ramirez mogę dać też Prętnika karłowatyego (Colisa lalia) >???> :zdziwko: :/
Proszę o odp. :]
Proszę o odp. :]
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
Widzę, ze jednak stawiasz na swoim. :kwasny:Nicole pisze:Jeden mój kolega miał chyba 6 czy 7-letniego bojownika, a zaufany akwarysta miał bodajże 7-letniego starucha, ogólnie to juz sporo słyszałam od kolegów (bo koleżanki niestety mają w głowie piwo, wódkę i chłopaków :looka: ) akwarystów, że ich bojowniki dożywały tych co najmniej 4-5 lat, może to jakieś mutanty? :looka: Może rzeczywiście 6-7 lat przesadzilam, bo tylko o kilku takich słyszalam, ale 4-5 lat to z tego co wiem bardzo często się zdarza
No coż, powiedz kolegom, ze są mitomanami.
6-7 letniego bojka trzeba wpisać do księgi Guinessa, jeżeli była by taka możliwość.

Żeby nieco uwiarygodnić podaje kilka linków:
http://strony.aster.pl/faolan/betta01.htm
http://www.bojownik.pl/w/index.php?title=FAQ
Nie jest to plagiat z mojej strony, ale chęć pokazania prawdy, bo tylko w ten sposób mogę. ;)