Obsada 45L Slobodana ;-)

Nie wiesz jakie rybki wpuścić np. do 50l akwarium? W tym dziale możesz uzyskać porady jaka obsada była by najlepsza.

Moderator: ModTeam

slobodan
Zainteresowany
Pojemność akwarium: 0
Imię: Piotr

Re: Obsada 45L Slobodana ;-)

Post autor: slobodan » 2008-06-05, 22:18

Nie wiem dlaczego wyglądaja jak "eko-plastik" ... są żywe :) Troszke czarnieją ? Choc to tylko te co mialem wczesniej ... moze jakos nawozic Rosliny ? Macie jakies pomysly ? Obsada mi odpowiada , choc rybki wsyztkie malutkie i dla kontrastu przydalo by sie cos wiekszego ... Moze kiedysc jak zmienei akwa na wieksze :) Na razie sie nie zmiesci ... ale to kwestia przyszlosci ;)

[ Dodano: 2008-06-05, 22:17 ]
Roslinkie wszystkie nie przetrwaly :( ... korzen dzis wywalilem bo zabarwial wode a to mi nie opdpowiadalo ... dno zamulone :( Dokupilem 2 nowe roslinki i nie mam pomyslu na kompozycje ... Swietlowka w jednym miejscu lekko poczerniala ... Pytalem o nazwo do roslinek W sklpeie mowia zeby dobre swiatlo bylo ... i ze niby to wystarczy ... Mam nadzieje ze uda mi sie odzywic moje akwarium :) Przez prace i zalatanie , nie zagladanie an forum i brak dostatecznej wiedzy lekko je chyba zaniedbalem :( Ale czas na zmiany !:)

Jac0b
Stały bywalec
Pojemność akwarium: 240
Imię: Jakub
Kontakt:

Post autor: Jac0b » 2008-06-06, 19:03

Ja skorzystam z okazji :P . Podobnie jak kolega :P 4 Otochy i czy zamiast tych neonów Inessa, mogę mieć czerwone?

Awatar użytkownika
Bohdan
Przyjaciel forum
Pojemność akwarium: 0
Imię: Bohdan
Nazwisko: Jazda Polska PL

Post autor: Bohdan » 2008-06-09, 14:55

gizun pisze:danio to zaczepna rybka ja bym jej niebrał
Bomboszek bojownk potrzebuje min. 30-40l
Z tym Danio to bez przesady.
U mnie mam 4 szt czerwonego i żyją sobie w zgodzie z Neonami czerwonymi.
Co do ich ruchliwości to norma - to już taki typ co gania po całym akwa i właśnie to mi się u nich podoba :D

ODPOWIEDZ