Plan diety
Moderator: ModTeam
- Lunatic_86
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Dariusz
- Kontakt:
Plan diety
Może mi ktoś rozpisać jakiś ciekawy plan diety z pokarmów jakich mam do dyspozycji czyli:
Bio-Vit
Ichtio-Vit
Wodzień
TetraRubin
Ochotka
Chodzi mi o to w jakie dni tygodnia co dawac, ile i ile razy.
Może ma ktoś jakiś sprawdzony przepis.
Ryby jakie są to:
-Bojownik (samiec+samiczka)
-Welonka (wiem wiem)
-2xKirysek
-2xKardynałek
-2x Molinezja
-Glonojad
Ta obsada w niedlugim czasie będzie zmieniona, tak więc potrzebny mi jakiś uniwersalny sposob karmienia tymi pokarmami.
Bio-Vit
Ichtio-Vit
Wodzień
TetraRubin
Ochotka
Chodzi mi o to w jakie dni tygodnia co dawac, ile i ile razy.
Może ma ktoś jakiś sprawdzony przepis.
Ryby jakie są to:
-Bojownik (samiec+samiczka)
-Welonka (wiem wiem)
-2xKirysek
-2xKardynałek
-2x Molinezja
-Glonojad
Ta obsada w niedlugim czasie będzie zmieniona, tak więc potrzebny mi jakiś uniwersalny sposob karmienia tymi pokarmami.
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Re: Plan diety
Zrobił bym mixa z ichtio i bio i dawał rybkom raz dziennie. Czasami sypnął bym tetry. Raz lub dwa razy w tygodniu podał bym wodzienia. Z ochotki bym zrezygnował. ;)
- Lunatic_86
- Stały bywalec
- Kontakt:
Jakies inne pomysły??
Ten jest ciekawy, ale chce poczytać jakieś inne, może bardziej przypadną mi do gustu.
Ten jest ciekawy, ale chce poczytać jakieś inne, może bardziej przypadną mi do gustu.
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: BD
Dlaczego byś zrezygnował? Ja też karmie rybki ochotką i jest ok. Rzucają się na nią jakby pierwszy raz robaka widziały ;) Jestem ciekaw. Może coś robie źlemarthinez pisze:Z ochotki bym zrezygnował. ;)

- marthinez
- Obłąkany forumowicz
http://klub.chip.pl/akwaria/akk/artykuly/ochotka.htmlhodowca_rybek pisze:Dlaczego byś zrezygnował? Ja też karmie rybki ochotką i jest ok. Rzucają się na nią jakby pierwszy raz robaka widziały ;) Jestem ciekaw. Może coś robie źle
Nie chce mi się pisać swoimi słowami po raz n-ty, więc pierwsza lepsza znaleziona stronka. ;)
Ostatnio zmieniony 2008-06-06, 18:47 przez marthinez, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Akwarysta
Nieszkodzi. Ważne, że się dowiedziałem. Narazie moim rybko nic się nie dzieje (stosuje mrożoną), ale ochotki już nie będę kupował.marthinez pisze:Nie chce mi się pisać swoimi słowami po raz n-ty, więc cytuję z pierwszej, lepszej znalezionej stronki.
A co zamiast ochotki?
Mam nadzieję, że autor tematu się nie gniewa.
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
Polecam wodzienia, wazonkowca, dafnię. ;)hodowca_rybek pisze:A co zamiast ochotki?
Dlaczego ma sie gniewać. To też info dla niego. :]hodowca_rybek pisze:Mam nadzieję, że autor tematu się nie gniewa.
I tu się z Tobą zgodze marthinez - ochotka niech idzie do śmieci :rotfl:marthinez pisze:Z ochotki bym zrezygnował. ;)
A co do tematu ochotek, to zamiast nich o wiele lepsze są dafnie np. suszone lub/i wodzienie.
-
- Akwarysta
Czy dafnia może być suszona? Chodzi mi o to, żeby pojadły trochę "prawdziwego mięcha".marthinez pisze:Polecam wodzienia, wazonkowca, dafnię. ;)hodowca_rybek pisze:A co zamiast ochotki?
Sory za odświeżenie tematu.
- Lunatic_86
- Stały bywalec
- Kontakt:
Jest do kupienia Dafnia suszona.
Tak, dafnia może być suszonahodowca_rybek pisze:Czy dafnia może być suszona? Chodzi mi o to, żeby pojadły trochę "prawdziwego mięcha".marthinez pisze:Polecam wodzienia, wazonkowca, dafnię. ;)hodowca_rybek pisze:A co zamiast ochotki?
Sory za odświeżenie tematu.

Można kupić również mrożoną, choć np. u mnie bojowniczęta wolą bardziej suchą jej wersję.
-
- Akwarysta
Ok. Dzięki. Właśnie skończyły ochotkę i przestawie ich na coś mniej szkodliwego a równie mięsnego