Filtry Jebao
Moderator: ModTeam
- Drottnar
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: £ukasz
Filtry Jebao
Przeglądam właśnie ofertę kubełków na allegro i widzę, że najtańsze są filtry Jebao. Możecie coś o nich powiedzieć? Warto je kupić, czy lepiej sobie darować i uzbierać na coś lepszego?
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Re: Filtry Jebao
Mnie juz sama nazwa trochę zniechęca....jednak faktyczne cena jest kusząca....można spróbować ale jeśli chcesz mieć spokój na najbliższe miesiące a nawet lata to kup Tetre lub Eheima...
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Własnie tez oglodalem te filtry ale waham sie nad Ex700 a JBL 250 i nie wiem który wybrac.Na rozny forach so rozne opinie i sie troche pogóbilem
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
W życiu nie kupił bym tego filtra.
Serwis gwarancyjny jest wielką niewiadomą. O częściach do niego też można zapomnieć.
Dodatkowo zniechęca tylko dwu letnia gwarancja.
Kup lepiej coś sprawdzonego. Różnica w cenie to raptem 20-30 zeta, zaś pewność działania bezcenna.
Serwis gwarancyjny jest wielką niewiadomą. O częściach do niego też można zapomnieć.
Dodatkowo zniechęca tylko dwu letnia gwarancja.
Kup lepiej coś sprawdzonego. Różnica w cenie to raptem 20-30 zeta, zaś pewność działania bezcenna.

-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Kuba
- Kontakt:
Ja bym sie wstrzymal poniewaz sama nazwa juz mowi ze bedzie sie to czesto " Jebao"
dolozyc $ i kupic albo jbl albo jakas tetre no name sa raczej nie polecane

dolozyc $ i kupic albo jbl albo jakas tetre no name sa raczej nie polecane

- marthinez
- Obłąkany forumowicz
:zdziwko:Snowflake pisze:sama nazwa juz mowi ze bedzie sie to czesto " Jebao"
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kamil
- Kontakt:
lepiej kupic sprawdzony spzret niz tracic kase na jakies chinskie podróby Eheima itp :hyhy:
- Drottnar
- Akwarysta
Tym mnie przekonałeś :rotfl:Ja bym sie wstrzymal poniewaz sama nazwa juz mowi ze bedzie sie to czesto " Jebao"
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Kuba
- Kontakt:
ehh no wiesz tetra ex 700 kosztuje z transportem, przesylka maks 230 zl takze wole poczekac miesiac dwa i kupic raz a porzadnie i miec swiety spokoj w razie czego, gdy taka tetra cos bedzie szfankowala oddajesz d oserwisu ktory jest sprawdzony i bardzo dobry a w wypadku jebao czy jak to tam sie pisze bedziesz mial problemy
ja pojutrze kupuje wspomniana tetre ex700 na ktora zbieralem chyba ze dwa miesiace wolalem przystopowac ze startem mojej 112 zeby kupic odrazu porzadny filtr !
pozdro powodzenia zycze !

ja pojutrze kupuje wspomniana tetre ex700 na ktora zbieralem chyba ze dwa miesiace wolalem przystopowac ze startem mojej 112 zeby kupic odrazu porzadny filtr !

pozdro powodzenia zycze !

- Drottnar
- Akwarysta
Hm, jeśli chodzi o Tetra Tec Ex700 znalazłem takie porównanie:
http://www.akwarystyka.com.pl/showthread.php?t=46781
No i opinie tam są niezbyt pozytywne jeśli chodzi o Tetrę.
http://www.akwarystyka.com.pl/showthread.php?t=46781
No i opinie tam są niezbyt pozytywne jeśli chodzi o Tetrę.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 300
- Imię: Przemek
uni 250
Tetre sobie mozesz darowac,ma bardzo kiepski serwis gwarancyjny, brak tez czesci do kupienie procz wirnikow i osiek.Gdyby po jakims czasie poszedl ci zawor,co bardzo czesto zdaza sie w tych filtrach to nie masz praktycznie szans na kupienie,jak rowniez uszczelek,a na naprawe gwarancyjna bedziesz czekal kupe czas
Ja uzytkuje unimaxa 250 od ponad 2,5 roku i nie mialem dotad zednej awarii,nie mowiac o tetrze gdzie po roku poszly mi zawory,niestety na gwarancji nie moglem oddac poniewaz ja zgubilem a owych zaworow nawet po znajomosci nie kupilem.
Nieprawda tez jest tak duzy jak niektorzy pisza spadek wydajnosci.Ja u swoim unimaxia weze czyscilem tylko raz a glowice i zawory 2 razy przez caly okres uzytkowania choc wcale nie musialem.
Tak wiec pod wzgledem serwisowym tak gwarancyjnym jak i tez po lepszy napewno jest unimax ,a to przeciez tez jest wazne,by w razie gdyby trza bylo oddac filterek do reklamacji jak najszybciej zostal naprawiony.
Ja uzytkuje unimaxa 250 od ponad 2,5 roku i nie mialem dotad zednej awarii,nie mowiac o tetrze gdzie po roku poszly mi zawory,niestety na gwarancji nie moglem oddac poniewaz ja zgubilem a owych zaworow nawet po znajomosci nie kupilem.
Nieprawda tez jest tak duzy jak niektorzy pisza spadek wydajnosci.Ja u swoim unimaxia weze czyscilem tylko raz a glowice i zawory 2 razy przez caly okres uzytkowania choc wcale nie musialem.
Tak wiec pod wzgledem serwisowym tak gwarancyjnym jak i tez po lepszy napewno jest unimax ,a to przeciez tez jest wazne,by w razie gdyby trza bylo oddac filterek do reklamacji jak najszybciej zostal naprawiony.
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
Odniosłem inne wrażenie. ;)jonio30 pisze:Tetre sobie mozesz darowac,ma bardzo kiepski serwis gwarancyjny
No znajomemu poszedł zawór po 3 latach. Filtr juz nie miał gwarancji. Zadzwonił do dystrybutora w swoim mieście. Zawory przysłali za darmo nie pytając o gwarancje.jonio30 pisze:Gdyby po jakims czasie poszedl ci zawor,co bardzo czesto zdaza sie w tych filtrach to nie masz praktycznie szans na kupienie
Skąd wiesz, skoro piszesz:jonio30 pisze:Tak wiec pod wzgledem serwisowym tak gwarancyjnym jak i tez po lepszy napewno jest unimax
jonio30 pisze:Ja uzytkuje unimaxa 250 od ponad 2,5 roku i nie mialem dotad zednej awarii

Ja ex700 ostanio czyściłem po dwóch latach (wirnik, bez węży).jonio30 pisze:Nieprawda tez jest tak duzy jak niektorzy pisza spadek wydajnosci.Ja u swoim unimaxia weze czyscilem tylko raz a glowice i zawory 2 razy przez caly okres uzytkowania
Ex1200 jeszcze nie rozbierałem(rok).
Rozumiem twoje rozgoryczenie jeżeli z tetrą Ci nie poszło, ale opinią wielu akwarystów Tetra to bardzo dobry wybór.
Nie miałem nigdy unimaxa i szczerze mówiąc nigdy go na oczy nie widziałem.
Śmiem tylko twierdzić, że porównując Firmy Tetra i Aquael, MOIM ZDANIEM zdecydowanie wygrywa Tetra.
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Grzegorz
Podzialm zdanie Marthineza. Tetra jest dośc uznanym prduktem w swojej klasie. Musimy pamiętać, że nie jest to jednak filtr z tych najdroższych, a produkt jaki za tę cene dostajemy jest dobry. Zdarzają się przypadki wadliwych egzemplarzy. Ale to nie tylko w Tetrze. U mnie jeden Eheim (professionel 2) buczał jak cholera.
Na naszym forum jeste wielu użytkowników Tetr i myslę, że ogólnie filtry te cieszą się dobrą reputacją.
Na naszym forum jeste wielu użytkowników Tetr i myslę, że ogólnie filtry te cieszą się dobrą reputacją.