glonojady
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
glonojady
nie wiem czy wpisywal ktos na allegro "glonojad" jest tam bardzo duzo bardzo zadkich i bardzo drogich okazow, czy jest ktos z poznania kto po siada takie okazy? i chcialby je odsprzedac? albo moze ktos chcialby zainteresowac sie chodowla takich rybek, wydaje sie ze to bardzo lukratywny interes. o jednego glonojada biją sie i stoi juz po 900 zł !!!
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: glonojady
Co świadczy o tym że ten gatunek jest niezmiernie trudny do rozmnożenia i bez odpowiedniego doświadczenia lepiej o tym niemyśleć.
-
- Nowicjusz
hmmm no chyba jakos trzeba nabyc doswiedczenie?
najpierw porozmnazac sobie jakies "łatwiejsze" a potem po uprzednim zapoznaniu sie z literaturą pobawic sie z "trudniejszymi"

-
- Nowicjusz
Nie no nad glonojadem trzeba troszke się głowić mi wszystko do jakiegoś czasu szło świetnie, a teraz całkiem nie chcą składać mi ikry i niewiem dlaczego. pozdr.
126l.+50l.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
a jak rozmnożyc zbrojniki bo mam kilka i to sporych i jak sie je rozroznia ktory to samiec a ktora samica moze jakies fotki :-/
-
- Nowicjusz
Zbrojnik zasadniczo łatwo rozmnożyć:))( mi złożyli tydzień temu ikre i w tej chwili pływają już malutkie zbrojniczki:) Dla niego potrzeba jest dużo kryjówek i nie zbyt mocne światło. No i oczywiście potrzeba samca i samice. Samiec jest obrośnięty w poroża na głowie, natomiast samica niema tych poroży.
126l.+50l.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
a sanice nie maja nic czy tylko takie malutkie gdzie niegdzie a co moge im tam włozyc jakis zamek czy cos takiego
- Sin
- Stały bywalec
Samce maja poroze, samice nie.Do rozmnażania w akwarium najlepiej nadaja sie połówki kokosa lub rurki PCV.Osobiscie uzywam tych drugich bo mam masówke ale jak chcesz zeby ładnie wygladało mozesz spróbowac z kokosem.
Miejsce na Twoja reklame
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
A jakies specjalne wymiary maja byc tych rurek jakas srednica czy długosc i gdzie je poukladac w roslinach i ile ich włozyc :->
- darek
- Stały bywalec
- Kontakt:
przynajmniej jedna kryjowka na kazda pare. Ulozyc mozna wedlug uznania, z tym zeby mialy troche spokoju wiec nie otworem przy samej przedniej szybie. Ryby potrzebuja zacisza. Srednica to min 5 cm, dla wiekszych okazow nawet wiecej i taka dlugosc zeby cale glonojady mogly sie schronic ( ok15 cm ). Rybki musza miec miejsce dla siebie i dla ikry ktorej jest nieraz dosc duzo. , potem oczywiscie tez dla narybku.
otwarty na porady innych, chetnie podziele sie wlasnym doswiadczeniem