Producent mówi: "Planta Gainer pro Micro - przy podmianach na wodę przefiltrowaną przez filtr odwróconej osmozy..." Więc nie nadaje się...Raperzu pisze:Mam pytanie czy PG mikro mozna podawac do wody wodociagowej.?
Planta Gainer macro/micro/ferro - z czym to się je
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Micha³
Re: Planta Gainer macro/micro/ferro - z czym to się je
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Micro się nie daje do kranówy, bo w niej już są mikroelementy 

-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: Pawel
- Kontakt:
heh tylko jest jeden problem, nie wiemy w jakich stezeniach sa mikro w wodzie wodociagowej.Pozatym jakby bylo tak cudownie to kazdy by wolal lac wode prosto z kranu skoro sa mikro i miec swiety spokojKyle pisze:Micro się nie daje do kranówy, bo w niej już są mikroelementy
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 174
w woli ścisłości.
Jak dobierałem te nawozy do swojego akwarium to wpadła mi w ręce ulotka aqua artu.
Jest ona też na ich stronie. Pisze tam, jaki nawóz do jakiego akwarium.
http://www.aqua-art.pl/polski/art_nawozenie
Jak dobierałem te nawozy do swojego akwarium to wpadła mi w ręce ulotka aqua artu.
Jest ona też na ich stronie. Pisze tam, jaki nawóz do jakiego akwarium.
http://www.aqua-art.pl/polski/art_nawozenie
112l roślinne - HM, HC, rotala rotundifolia, didiplis diandra, blyxa japonica
30l mcharium - erect moss, fontinalis antypyretica, flame moss, spiky moss oraz riccia sp. Dwaft
25l mcharium - taiwan moss, peacock moss, fissidens fontanus oraz subwassertang i riccardia chamedryfolia
7,5l - stringy moss
Pozdrawiam, Michał Danielczyk
30l mcharium - erect moss, fontinalis antypyretica, flame moss, spiky moss oraz riccia sp. Dwaft
25l mcharium - taiwan moss, peacock moss, fissidens fontanus oraz subwassertang i riccardia chamedryfolia
7,5l - stringy moss
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Ooo... widzisz, i o to mi chodziło 
To biorę to dla:

To biorę to dla:
Chociaż nie wiem czy z ferro i na pewno bez safe water, ale pewnie wyjdą braki żelaza to wezmę classic, ferro i macro.Średno-zaawansoway akwarysta, większa ilość roślin, lub/i mniejsza obsada ryb, woda do podmiany z kranu lub mieszana kran + filtr odwróconej osmozy.
-
- Forumowicz
Dlaczego bez Safe Water?Kyle pisze:na pewno bez safe water
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Bo może już kasy nie ma? 

I Still Haven't Found What I'm Looking For
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
piklas pisze:Dlaczego bez Safe Water?
Widzisz tu jakieś przydatne działanie? Bo ja nie. Cel: wyciągnięcie kasy od ludzi.Preparat wiąże i neutralizuje chlor oraz metale ciężkie zawarte w wodzie wodociągowej. Zawiera działające antystresowo witaminy z grupy B. Stabilizuje mikroelementy obecne w wodzie. Łagodzi podrażnienia skóry ryb, związane z podmianą wody. Do stosowania przy zakładaniu nowego akwarium, częściowej podmianie wody w akwarium na wodociągową oraz w transporcie ryb.
To teżThierry Henry pisze:Bo może już kasy nie ma?

-
- Forumowicz
Ja wolę na wszelki wypadek jednak użyć tego. Przy podmianach wody nie musi woda odstawać. ;) Od razu ją wlewam do akwarium i nie bawię się. Na pewno to jest potrzebne dla ludzi którzy mieszkają we Wrocku, tam woda śmierdzi tak chlorem że szooooook. ;/ Nie wiem co ja będę musiał z nią robić od sierpnia... :|Kyle pisze:Widzisz tu jakieś przydatne działanie? Bo ja nie. Cel: wyciągnięcie kasy od ludzi.
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
O tak, to rzeczywiście wielka tragedia jak trzeba postawić gdzieś garnek z wodąpiklas pisze:Przy podmianach wody nie musi woda odstawać.

U mnie woda jest ze studni głębinowej, można pić z kranu i smakuje jak mineralka, chloru nie czuć w ogóle.
-
- Forumowicz
A jak jest z twardością ph itp.?Kyle pisze:U mnie woda jest ze studni głębinowej, można pić z kranu i smakuje jak mineralka, chloru nie czuć w ogóle.
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
No z tym już gorzej... dokładnych parametrów nie znam, może za kilka dni, ale ph podobno pod 8.
-
- Forumowicz
To nie brzmi za ciekawie...Kyle pisze:No z tym już gorzej... dokładnych parametrów nie znam, może za kilka dni, ale ph podobno pod 8.
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 174
ja widzę.Kyle pisze:Cytat:
Preparat wiąże i neutralizuje chlor oraz metale ciężkie zawarte w wodzie wodociągowej. Zawiera działające antystresowo witaminy z grupy B. Stabilizuje mikroelementy obecne w wodzie. Łagodzi podrażnienia skóry ryb, związane z podmianą wody. Do stosowania przy zakładaniu nowego akwarium, częściowej podmianie wody w akwarium na wodociągową oraz w transporcie ryb.
Widzisz tu jakieś przydatne działanie?
Jak zmieniasz wodę, to ryby mogą doznać małego szoku i nabawić się ran. Według tego co pisze producent, Safe Water ma na celu złagodzić podrażnienia i działać antystresowo. Do tego pozbywa się chloru i wiąże metale ciężkie.
112l roślinne - HM, HC, rotala rotundifolia, didiplis diandra, blyxa japonica
7,5l - stringy moss
7,5l - stringy moss
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Ja w 60-tce stouje:
- ferro +
- macro
- Classic
Safe water jest bardzo przydatny gdy ktoś mieszka w mieście gdzie woda jest fatalna i strasznie chlorowana. Do wody ze studni głębinowych Safe water też sie przyda bo wiąże metale ciężkie a tych w studniach jest pod dostatkiem. Ja go nie stosuje ale wodę mam idealną
- ferro +
- macro
- Classic
Safe water jest bardzo przydatny gdy ktoś mieszka w mieście gdzie woda jest fatalna i strasznie chlorowana. Do wody ze studni głębinowych Safe water też sie przyda bo wiąże metale ciężkie a tych w studniach jest pod dostatkiem. Ja go nie stosuje ale wodę mam idealną